Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia skapar rubriker utomlands – bilden alla pratar om

01 apr, 2022, 13:06 
Prinsessan Sofia

Den nya bilden på prinsessan Sofia har blivit en jättehit i utländska medier!

Annons
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!Brand logo
Prins Alexanders busiga dans – se filmen här!

Vilken megasuccé! Hovets – och kungafamiljens – jättesatsning med nytagna galabilder på den skinande nya hemsidan har blivit en jättehit – och skapar just nu rubriker över hela Europa.

Straight out of a fairytale! (Som tagna direkt ur en saga!) jublar Daily Mail – och som vanligt har de brittiska medierna ett lite extra gott öga till prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia i tiara
Prinsessan Sofia på bilden som väcker uppmärksamhet.

Både för att hon är så underskön i sin violetta klänning och sin glittrande tiara – och för att de inte riktigt kan släppa historien om reality-profilen som blev prinsessa av Sverige.

Annons

De brittiska medierna tröttnar uppenbarligen aldrig på att lyfta fram Sofias gamla liv och hennes medverkan i realistyshowen Paradise Hotel.

Men det var 2005! Sedan dess har det gått 17 år, och i dag, vid fyllda 37, är Sofia både den den trygga trebarnsmamman och den rutinerade prinsessan, som i morgon representerar Kungahuset vid den direktsända insamlingsgalan Hela Sverige skramlar.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och drottning Silvia 2022
Prinsessan Sofia erövrar världen – i sin blåa klänning från Stenströms och sina glittrande Manolo Blahniks i storlek 36.

Prinsessan Sofia – åren i kungafamiljen

I ryggen har hon sex och ett halvt års kunglig erfarenhet som Hennes Kungliga Höghet prinsessan Sofia, Hertiginna av Värmland – och det är alltså i den rollen som prinsessan Sofia möter oss på hovfotograferna Thron Ullbergs och Linda Broströms nya galabilder.

Annons
Prinsessan Sofia i aftonklänning och tiara
H.K.H. Prinsessan Sofia.

Foto: TT, Thron Ullberg/Kungliga Hovstaterna, Linda Broström/Kungliga Hovstaterna.

Annons