Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia ställer in viktiga uppdraget

14 okt, 2019, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan sofia sophiahemmet
Prinsessan Sofia arbetar flitigt med Project Playground och prinsparets stiftelse. Men ett viktigt uppdrag uteblir hon ifrån och många är besvikna.
Annons

Två gånger om året arrangerar Sophiahemmet en stor examensceremoni för avgångsstudenterna i Stockholms stadshus. För tre år sedan utsåg man prinsessan Sofia till ny hedersordförande för Sophiahemmet och sedan dess har hon närvarat vid ceremonin och delat ut broscher till förväntansfulla sjuksköterskor.

Prinsessan Sofia ställer in viktiga uppdraget

Men i januari uteblir prinsessan från diplomeringen. Istället är det Sophiahemmets ordförande Lars Kihlström Burenstam Linder som kommer att dela ut broscherna. Svensk Damtidning har talat med en uppgiftslämnare, med nära anknytning till högskolan, som berättar att många elever känner sig besvikna över att Sofia inte kommer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är dåligt att hon bryter en fin tradition på det här sättet. Vi är många som är väldigt ledsna och besvikna över att hon bryter en mångårig tradition på det här sättet. Det minsta man kan begära är att de skickar en likvärdig ersättare, en med samma rang, säger vår uppgiftslämnare.

prinsessan sofia sophiahemmet
Prinsessan Sofia delar ut broscher med Sophiahemmets rektor Johanna Adami, juni 2019.

Sofia tog dessutom över uppdraget efter kungens syster, Christina, och att en prinsessa sprider kunglig glans över ceremonin har därför varit tradition i många år.

Vi ringer upp hovets informationschef Margareta Thorgren för att höra om prinsessan Sofia har andra åtagandet som gör att hon inte kan vara med vid diplomeringen.

– Vi har inte kommit så långt i planeringen än, säger hon.

Kan det bli så att prinsessan Christina hoppar in i prinsessan Sofias ställe?

– Vi får återkomma med information om vem som deltar.

Foto: TT

Annons