Sofia om sin krissituation – berättar inför alla

Prinsessan Sofia, kungen och drottning Silvia
Efter fem år som prinsessa är livskrisen ett faktum: ”Här tillåts jag att vara den jag vill vara” säger Sofia i TV4:s nya dokumentär.
Annons

 

Det är inte alltid så lätt att hitta sin kungliga roll. Eller sin plats i kungafamiljen. Det avslöjar prinsessan Sofia i TV4:s kommande dokumentär Prinsessan Sofia – Project Playground.

– Sedan jag blev prinsessa så har jag gått igenom många identitetskriser. Vem är jag i allting? säger prinsessan Sofia.

Annons

– Här i Sydafrika har jag ju en typ av identitet och när jag kommer hem så har jag något annat. Här tillåts jag att vara den jag vill vara.

Annons
Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia berättar om balansgången mellan sitt vanliga liv – och sitt kungliga.

Läget har sannolikt inte blivit enklare efter kungens policybeslut om att krympa kungafamiljen, vilken på ett sätt har berövat prinsessan Sofia delar av hennes kungliga roll.

Nya dokumentären om prinsessan Sofia

Än så länge har vi bara fått se några korta glimtar från dokumentären, som visas nästa torsdag, den 3 september. Men det är ingen tvekan om att det är en uppriktig Sofia som svenska folket får möta. Fokus är det arbete och den skillnad som prinsessan Sofia och hennes kompanjon Frida Vesterberg och deras team av medarbetare gör för de utsatta barnen i Sydafrikas kåkstäder men också i Hallonbergen utanför Stockholm.

– Jag tror på min kraft att göra skillnad liksom, säger prinsessan Sofia.

Annons

Det är TV4:s Renée Nyberg som har hängt med Sofia under en av hennes resor till Kapstaden och prinsessan Sofia berättar bland annat om hur det är att vara mamma till prins Alexander och prins Gabriel och om hur det är att stå mitt i det kungliga strålkastarljuset.

Prinsessan Sofia och Renée Nyberg

– Vi följde prinsessan Sofias arbete på plats både i Sydafrika och Sverige där vi fick träffa några av de barn som besöker Project Playground och fick ta del av deras vardag. Det som slog mig mest med den här resan är Sofias och Fridas personliga engagemang i barnen, att de känner varenda unge och följer dem ända tills de är vuxna. Jag och prinsessan pratade även bland annat om de stora konstrasterna i hennes liv och om fördomar kring hennes bakgrund, säger Renée Nyberg.

Sofia, Carl Philip och småprinsarna Alexander, 4, och Gabriel, snart 3. En bild från TV4:s nya dokumentär Prinsessan Sofia – Project Playground.
Sofia, Carl Philip och småprinsarna Alexander, 4, och Gabriel, snart 3. En bild från TV4:s nya dokumentär Prinsessan Sofia – Project Playground.

 

.

Annons

Foto: TV4, TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Sofia om sin krissituation – berättar inför alla”

 1. Lotta skriver: 25 augusti, 2020

  Inför alla. Om man är med i TV så är det väl inför alla.


 2. charlotte skriver: 25 augusti, 2020

  Hade Sofia sluppit svenskarnas mobbning hade hon sluppit de identitetskriser hon säger sig ha haft många. Att få arbeta i Sydafrika är ju ren befrielse för henne.


 3. Obs skriver: 26 augusti, 2020

  Denna snacksaliga tjej. Nu är hon väl snart i mål.


 4. ellinor blomquist skriver: 26 augusti, 2020

  Sofias stora tro på sig själv är det inget fel på.


 5. Ingrid skriver: 26 augusti, 2020

  Med hennes bakgrund blir hon aldrig ett lyft för monarkin, tvärtom.


 6. Leo skriver: 26 augusti, 2020

  Fördomar om S bakgrund, fördomar??????
  Frida lär säkert känna barnen i Sydafrika hon lever därnere med dem, knappast möjligt de få gånger S varit där att lära känna någon nära.


  1. Pensionär skriver: 28 augusti, 2020

   Leo
   Ungefär som Madeleine och hennes organisation, men henne kritiserar ingen konstigt nog.


 7. Birthe Vejrum skriver: 27 augusti, 2020

  Ingrid og Leo – det er tydeligvis en nødvendighed for jer med denne evige nedrakning/nedsvärtande/förtal af Sofia,, og alt hvad hun gør!
  Jeg synes I udstiller jer selv.
  Sofia er et præcis lige så værdifuldt menneske som jer. Et mere betænksomt menneske med større empati synes jeg faktisk!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar