Prinsessan Sofia tar efter kronprinsessan Victoria

prinsessan sofia kronprinsessan victoria

Både Victoria och Sofia är plikttrogna prinsessor som tar det kungliga arbetet på stort allvar. Nu tar Sofia över ett Victoria-uppdrag och hon har stora skor att fylla.

Efter fyra år som Carl Philips hustru har prinsessan Sofia verkligen vuxit in i sin kungliga roll. Dessutom har hon fått en otroligt nära relation till kronprinsessan Victoria.

Eftersom Madeleine bor i Florida och prinsessan Christina, som tidigare representerade kungafamiljen lite då och då, inte är en del av det dagliga arbetet på samma sätt längre så är prinsessorna jätteviktiga för Sverige. Främst Victoria, förstås – men även Sofia.

Prinsessan Sofia ser och lär av Victoria

Nu verkar det dessutom som Victoria bjuder in Sofia att delta i uppdrag, som annars hör till hennes ansvarsområden. Prinsessans besök på Näringslivets Hus, den 24 oktober, är ett sådant exempel.

prinsessan sofia kronprinsessan victoria

Sofia och Victoria trivs ihop. Och nu har kronprinsessan även börjat introducera svägerskan för nya, kungliga, arbetsområden.

Sofia ska nämligen vara med på en konferens som handlar om hur FN ska nå sina globala mål. Och som de flesta känner till är ju Victoria ambassadör för de globala målen. Kronprinsessan är en av sexton internationella ambassadör som generalsekreterare Ban Ki-moon har valt ut och hennes uppdrag är att “lyfta budskapen och påverka såväl regeringar som företag och civilsamhället i rätt riktning”. Ett arbete som nu även svägerskan Sofia ska hjälpa till med.

Nu kan Sofia hoppa in och utföra Victorias uppgifter

Förmodligen har kronprinsessans hovstat och prinsparets stiftelse gått ihop och diskuterat detta samarbete, prinsessorna emellan. Men att Victoria bjuder in Sofia att delta i hennes arbete är inget nytt. Däremot är det ovanligt att prinsessan utför uppdragen på egen hand.

Minns ni att Sofia följde med kronprinsessan när hon gick i mål med sina landskapsvandringar, på ett fjäll i Dalarna? Det märks verkligen att svägerskorna trivs ihop och dessutom har de ju barn i samma ålder. Mellan prins Oscar och prins Alexander skiljer de ju knappt två månader – så visst har Victoria och Sofia mycket att prata om. Både vad gäller det kungliga arbetet och livet i stort.

Foto: TT