Sofias comeback – dök upp efter långa frånvaron

prinsessan sofias kungliga comeback

Prinsessan Sofia är åter på plats vid maken Carl Philips sida. Efter den långa frånvaron är hon tillbaka på slottet.

Den senaste tiden har Sofia haft ytterst få kungliga uppdrag inplanerade i den kungliga kalendern. Men under tisdagen dök prinsessan plötsligt upp på slottet! Detta tillsammans med Carl Philip och flera representanter från prinsparets stiftelse.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Stockholms Universitet.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Stockholms Universitet.

Just nu arbetar Carl Philip och Sofia på en rapport om näthat. Ett ämne som paret har engagerat sig i under flera års tid. För att sammanställa rapporten har prinsparet tagit hjälp av ett gäng experter och deras senaste möte förevigades av en fotograf.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip jobbade på slottet

Det var Instagram-kontot @merhjarta, som också drivs av prinsparets stiftelse, som först delade med sig av en bild från tillfället. På bilden ser man Carl Philip och Sofia i höstskrud – förväntansfulla inför alla projekt som deras stiftelse nu sätter i verket. De älskar verkligen att arbeta ihop och handplockar själva sina medarbetare. Ett riktigt team!

Namnet “Mer hjärta” handlar om att prinsparet vill att vi ska sprida mer kärlek på internet – och mindre hat.

503 Service Unavailable

En av dem som var på plats för att träffa Carl Philip och Sofia var PA Prabert, vice koncernchef på försäkringsbolaget mySafety. Bolaget samarbetar med stiftelsen i den kommande rapporten och verkade, precis som kungligheterna, otroligt nöjda med mötet.

Prinsessan Sofia strålade i ny höst och buisnesslook

En annan som syntes i vimlet på Inre Borggården var Nina Rung, framstående kriminolog och feminist, som specialiserar sig på sexualbrott.

Ja, nu verkar Sofias kungliga jobbhöst ha dragit igång på riktigt. Under onsdagsförmiddagen besökte hon och Carl Philip även Stockholms Universitet för att delta i konferensen “Learning and Dyslexia”. Snyggt klädd i höstig polo och isblå pennkjol.

carl philip sofia

Carl Philip och Sofia är ett riktigt powerteam som älskar att arbeta ihop!

Se filmen på prinsparet:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: