Prinsessan Sofia visar upp sitt vardagsrum!

Prinsessan Sofia på Villa Solbacken.

Äntligen! Nu visar prinsessa Sofia och prins Carl Philip upp sitt fantastiska burspråksrum på Villa Solbacken. Se bilderna här!
Slå på ljud

Nu får vi ÄNTLIGEN se hur det ser ut hemma hos prins Carl Philip och prinsessan Sofia! Deras funkishus Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm gick igenom en flera år lång renovering, och de har varit väldigt återhållsamma med att visa upp resultatet för omvärlden. Men i dag hände det!

Sofia och Carl Philip la ut två bilder på Instagram, och  bjöd samtidigt på några fina glimtar från ett av sina sällskapsrum. Närmare bestämt från rummet med burspråket som ni ser på bilden här nedan.

Villa Solbacken.

Villa Solbacken.

Där hade prinsessan Lilian och prins Bertil sin arbetshörna, men i dag har det fått ett runt bord (som ser ut att vara arvegods) och en väggfast bänk. Det är ljust och fräsch, så när som på den spretiga krukväxten. Ljuset flödar in genom burspråksfönstren och utanför anar man Djurgårdsbrunnskanalen i vårsolen.

Prinsessan Sofia på en bild inifrån Villa Solbacken.

Prinsessan Sofia vid sin arbetshörna…

Prins Carl Philip, en bild inifrån Villa Solbacken.

…som hon ser ut att dela med prins Carl Philip.

Och så här såg samma rum ut på prinsessan Lilians tid:

Prinsessan Lilian vid sitt skrivbord på Villa Solbacken.

Prinsessan Lilian vid sitt skrivbord på Villa Solbacken.

Prinsessan Lilians arbetsrum på Villa Solbacken.

På den tiden var det ett helt annat rum.

Men bilderna har förstås ett viktigt budskap också:

”Precis som alla andra försöker vi att digitalisera det arbete vi kan och arbeta hemifrån” skriver prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

”Vi skjuter fram planerade besök och tar möten digitalt. Uppdaterar oss om de sektorer vi är involverade i såsom vård, mat och ideell sektor med mera. Mycket fokus ligger på att uppdatera och sätta nya strategiska planer med våra medarbetare i egna respektive verksamheter till följd av Covid-19.”

LÄS MER: Hemma hos kungafamiljerna – se bilderna från deras privata vardagsrum

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya bild på Alexander och Gabriel

Foto: Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna, Instagram, TT.