Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias beslut med prins Carl Philip – efter tystnaden

10 jan, 2024, 08:00 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fattat ett beslut efter tystnaden. Här är det nya.
Annons

Det kungliga arbetsåret kickades traditionsenligt igång av kungen, kronprinsessan och prins Daniel som närvarade vid rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen.

Men prinsessan Sofia och prins Carl Philip har ännu lyst med sin frånvaro. Nu har de dock fattat ett beslut.

Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!Brand logo
Sanningen bakom prinsessan Sofias mystiska frånvaro!

Då såg vi prinsessan Sofia senast

Den senaste gången vi såg prinsparet ihop, var några dagar innan jul. Den 21 december var de nämligen på julkonsert i Gustaf Vasa kyrka, för att titta på Jul i Vasastan. Det är deras egna lilla tradition, och det brukar vara riktigt god stämning och en paus i julruschen.

Denna gång var det Sofia Källgren, Linda Lampenius och Gladys Del Pilar som stod för sången, och Stefan Sauk läste dikter. Dessutom fanns det finbesök i publiken förutom kungligheterna – Sofias syster Lina Hellqvist var på plats!

Annons

Under kvällen skedde också den traditionsenliga insamlingen till prinsessan Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground, och kvällen blev så lyckad!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på julkonsert
Vilket vacker par!
Prinsessan Sofias oro för barnen: ”Oroväckande”Brand logo
Prinsessan Sofias oro för barnen: ”Oroväckande”

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips beslut

Innan det så var det Nobel, och då fick vi ju verkligen en rejäl dos Sofia! Hon stal showen med sin svarta klänning och glittrande stenar runt halsen under banketten, och dagen därpå skapade Sofia rubriker med sin röda Hollywood-klänning.

Men nu är det knäpptyst – och kommer vara ett bra tag. Enligt den officiella kalendern har paret dock fattat ett beslut att dyka upp ihop i det kungliga strålkastarljuset igen den 22 januari. Alltså nästan på dagen en månad sedan sist!

Då är det dags för Idrottsgalan igen, och de får sällskap av prins Daniel. Det har ju blivit något av en tradition för den kungliga trion att gå på galan, som direktsänds från Friends Arena. Carl Philip brukar också dela ut Radiosportens Jerringpris.

I år leds galan av Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw – och visst längtar man tills vi får se Sofia och Carl Philip igen?

Foto: TT

Annons