Prinsessan Sofias bild upprörde – nu varnas hon

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia la upp en ny bild som upprörde en del. Nu varnas hon.
Slå på ljud

Prinsessan Sofia har ett stort engagemang för de utsatta. Det visade hon med all önskvärd tydlighet när hon mitt under brinnande pandemi beslutade sig för att hjälpa till på Sophiahemmet.

I förra veckan var den blivande trebarnsmamman på besök på Mandometerkliniken på Sophiahemmet, där man behandlar patienter med ätstörningar.

Prinsessan Sofias ny bild får vissa att uppröras

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Prinsparet (@prinsparet)

Hon la ut en bild därifrån på sitt och prins Carl Philips Instagram-konto.

"Två viktiga budskap som jag fick med mig är att man kan bli frisk från sin ätstörning och att ätstörningar inte behöver synas på utsidan", skrev Sofia på Instagram.

Men alla nöjde sig inte med att konstatera att Sofias engagemang är mer än berömvärt. Hon fick också kritik.

Danska Billedbladet har uppmärksammat att flera i Sofias kommentarsfält anmärkte på att prinsessan, i deras ögon, utsatte sig för att onödig smittorisk.

"Jag kan inte förstå att en gravid kvinna utsätter sig själv för risken, även om hon använder skyddsutrustning", skrev en användare.

"Kära prinsessa, var försiktig", skrev en annan.

"Svenskarna är upprörda", slår Billedbladet fast.

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

Detta reagerar Johanna Lejon på

Här på Svensk Damtidning reagerade vi på något helt annat när vi såg bilden. Nämligen att det var just Sofia som besökte kliniken och inte kronprinsessan Victoria.

– Det är många som kommer ihåg när kronprinsessan i slutet av 90-talet drabbades av ätstörningar, anorexi, och hovet öppet gick ut och berättade hur det låg till, att kronprinsessan var sjuk och behövde hjälp. Det hela var något helt unikt. Sedan dess har det dock varit ganska tyst kring Victorias ätstörningar, hon har bara berört ämnet i ett fåtal intervjuer. Många har ju väntat på att hon ska ta upp ämnet i ett annan sammanhang, kanske engagera sig i ätstörda unga, i sin roll som kunglig, men det har hon inte gjort. Om jag ska sia om varför skulle jag tro att det beror på att anorexin fortfarande är ett sår i Victoria, och att det är så oerhört personligt för henne. Trots att hon i dag mår bra, säger Svensk Damtidnings mångårige medarbetare Johanna Lejon.

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet