Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias djärva drag under festkvällen – kändiskvinnans ord om händelsen

19 okt, 2022, 09:30 

Nu avslöjas allt!

Annons
Estelle en världsnyhet • Christinas comeback • Madeleines urgulliga bilder – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Estelle en världsnyhet • Christinas comeback • Madeleines urgulliga bilder – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

På måndagskvällen vankades det gala för prinsparet. Prinsessans insamlingsstiftelse Project Playground som bjöd in vänner och kändisar för en härlig kväll med syftet att samla ihop pengar till välgörande ändamål.

Och man kan lugnt säga att prinsessan Sofia dök upp med besked!

Sofias doldissyster på plats

Project Playground grundades av prinsessan Sofia och vännen Frida Vesterberg 2010. Den jobbar för en av prinsessans hjärtefrågor, att skapa en trygg och meningsfull fritid för barn och ungdomar.

Stiftelsen är verksam i Sverige och Sydafrika, och idag Sofia hedersordförande och vännen Frida Vesterberg är verksamhetschef. Men Sofia är inte den enda i släkten som engagerar sig i organisationen.

Hennes doldissyster Lina Hellqvist är också högst involverad! Strax efter grundandet av Project Playground arbetade hon med insamling och ekonomi, fram tills 2016, enligt hennes Linkedin-sida.

Sedan 2020 jobbar hon istället med strategiska partnerskap på stiftelsen. Självklart var även Lina på plats under den stjärnspäckade måndagskvällen, med en helt ny look!

Lina Hellqvist vid Carl Philip, med spikrak svart lugg!

Kända kvinnans ord om Sofias drag

Kvällen till ära hade den alltjämt fashionabla prinsessan Sofia på sig en lång blommig klänning, elegant och stilren – perfekt för kvällen!

Annons

Till Nationalmuseum hade även bloggaren Isabella Löwengrip tagit sig, och det visar sig att deras tankar gått i samma banor. Hon dök nämligen upp i en snarlik blommig klänning, och passade på att fotas med prinsessan!

"Vi ringde varandra innan och bestämde att blommigt blev bra!" Skriver hon skämtsamt.

Men Isabellas klänning kommer från designern Frida Jonsvens, och enligt sajten UFO No More är Sofias från The Vampires Wife. Och det är minst sagt ett djärvt klädval, klänningen har en hisnande prislapp på runt 13 500 kronor!

Isabella Löwengrips klänning spås dock vara ännu dyrare. I en intervju med Aftonbladet avslöjar hennes designer att klänningarna har ett startpris på runt 25000 kronor. Smakar det, så kostar det!

Foto: TT/Skärmdump, Instagram

Annons