Prinsessan Sofias drastiska beslut för prins Julian – bryter traditionen

prinsessan sofia

TT

Prinsessan Sofia är medveten om riskerna, kommer förändra traditionen.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 20?
Slå på ljud

Covi-19-pandemin har nu härjat i klart över ett års tid och trots att vaccineringarna blir fler och fler så är vi ännu inte tillbaka till det normala. Men livet går ju vidare under tiden och det är inget undantag för kungafamiljen.

Senare i år kommer vi bland annat få se kungafamiljens första dop sedan pandemins start, då det snar tär dags att döpa prins Julian. Den svenska traditionen är att kungligheterna döps när de är ungefär tre månader gamla, men den har prinsessan Sofia redan brutit med prins Alexander, som föddes i april men döptes i september.

Henrik Montgomery/TT

På prins Julians dop kommer det säkerligen bli ännu fler avvikelser från traditionen, allt för att hålla det helt coronasäkert. Det kommer såklart inte vara lika mycket gäster då det förmodligen inte kommer vara möjligt att flyga kors och tvärs över världen ens i september, om det är runt den tiden dopet kommer genomföras.

Ett kungligt barn får oftast väldigt många faddrar, och till flera av de svenska kungliga barnbarnen är det personer som inte är hemmahörande i Sverige som får den ärofyllda rollen.

Vid ett stadie i dopet har det varit tradition att faddrarna kommer upp till dopfonten och rör vid bebisen, alla tillsammans, medan prästen läser. Med social distansering som det nya normala kan vi anta att prinsessan Sofia, som jobbat på sjukhus under nästan hela pandemin och är fullt medveten om vad som krävs ur säkerhetssynpunkt, kommer vilja hoppa över den här delen. Vi får se vad de gör istället!

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv

LÄS MER: Marie och Erik Hellqvists okända liv – så lever de egentligen