Prinsessan Sofias egna ord om tiden som gravid

prinsessan sofia om tiden som gravid
Prinsessan Sofia är mitt uppe i småbarnslivet – och hon fick sönerna Alexander och Gabriel med bara 18 månaders mellanrum. Här är hennes egna ord om vardagslivet hemma på Villa Solbacken.
Annons

De senaste fem åren har prinsessan Sofias liv förändrats totalt. Den 13 juni gifte hon sig med prins Carl Philip, i Slottskyrkan, och blev prinsessa av Sverige. 10 månader senare kom Alexander och efter ytterligare 1 år och 4 månader berikades prinsparet med lille Gabriel.

Annons

Prinsessan Sofias om småbarnslivet

Prinsessan Sofia jonglerar alltså de kungliga uppdragen med två små prinsar, som är födda med bara 18 månaders mellanrum. Så här har Sofia själv beskrivit vardagslivet hemma på Villa Solbacken.

Annons
prinsessan sofia prins carl philip
Carl Philip och Sofia fick barn med bara 18 månaders mellanrum.

– Jag tror våra vardagskvällar ser ut som för andra småbarnsföräldrar. Vi försöker skapa så mycket familjetid som möjligt, med bad och nattning och att få rutiner på plats. Men fråga mig igen om ett par månader, haha. Nu sover och äter Gabriel mest, men vi har ändå fått ett par glimtar av att det är tuffare med två än med ett barn. Men det är även dubbelt så mycket kärlek, har hon berättat i en tidigare intervju.

prinsessan sofia
Prinsessan Sofia arbetade på som vanligt under sina graviditeter.

Så har Sofia mått under graviditeterna

När hovet gick ut och berättade att Carl Philip och Sofia skulle bli föräldrar för första gången sa informationschef Margareta Thorgren att prinsparet var lyckliga och förväntansfulla och att prinsessan mådde bra.

Annons

Och faktum är att Sofia verkar ha mått bra under båda sina graviditeter. Hon har genomfört sina kungliga åtaganden och aldrig behövt ställa in uppdrag på grund av trötthet eller illamående. Men det sagt kan ju prinsessan förstås ha känt av besvär under kungliga evenemang, även om hon inte har velat dela med sig av den informationen till pressen.

Första bilden på gravida Sofia

Vi minns särskilt en representationsmiddag på slottet då hovet precis hade gått ut och berättat att Sofia var gravid igen, i mars 2017. Aldrig har vi sett prinsessan i ett större leende än när hon gled in på slottet i vinröd galaklänning och med prins Carl Philip tätt intill.

prinsessan sofia gravid 2017
Sofia och Carl Philip på en representationsmiddag år 2017. Här väntade prinsessan lille Gabriel!

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Prinsessan Sofias egna ord om tiden som gravid”

 1. charlotte skriver: 10 april, 2020

  Underbara föräldrar till de små prinsarna. Skulle bli förvånad om prinsparet önskar mer än två barn. Det är precis lagom och man hinner ägna sig åt varje barn.


 2. Catti skriver: 10 april, 2020

  Ja, att jobba under graviditeten är fantastiskt, med tanke på att alla andra gravida kvinnor är sjukskrivna under hela graviditeten…!


  1. Lilia Eriksson skriver: 15 april, 2020

   Jag har 2 barn nu vuxna alltsa 2 graviditeter har aldrig varit sjuksk riven under ngn tid under den tiden arb. Heltid, yrke.
   Sjuksk. Och 2ggn distriktsk. VARFOR SJUKSKRIVEN. AIIT HAR FUNGERAT TROTS GRAVIDITETEN


 3. AnnC skriver: 11 april, 2020

  Kungliga kan aldrig vara som alla andra då de har helt andra ekonomiska resurser och hjälp med allt i hemmet.


 4. Leo skriver: 11 april, 2020

  De flesta gravida mår nog bra eller bättre om de slipper stressa på ett arbete eller därefter med inhandling, matlagning, städning, tvätt, skötsel av hus o trädgård…..


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar