Prinsessan Sofias egna ord om tiden som gravid

prinsessan sofia om tiden som gravid

Prinsessan Sofia är mitt uppe i småbarnslivet – och hon fick sönerna Alexander och Gabriel med bara 18 månaders mellanrum. Här är hennes egna ord om vardagslivet hemma på Villa Solbacken.

De senaste fem åren har prinsessan Sofias liv förändrats totalt. Den 13 juni gifte hon sig med prins Carl Philip, i Slottskyrkan, och blev prinsessa av Sverige. 10 månader senare kom Alexander och efter ytterligare 1 år och 4 månader berikades prinsparet med lille Gabriel.

Prinsessan Sofias om småbarnslivet

Prinsessan Sofia jonglerar alltså de kungliga uppdragen med två små prinsar, som är födda med bara 18 månaders mellanrum. Så här har Sofia själv beskrivit vardagslivet hemma på Villa Solbacken.

prinsessan sofia prins carl philip

Carl Philip och Sofia fick barn med bara 18 månaders mellanrum.

– Jag tror våra vardagskvällar ser ut som för andra småbarnsföräldrar. Vi försöker skapa så mycket familjetid som möjligt, med bad och nattning och att få rutiner på plats. Men fråga mig igen om ett par månader, haha. Nu sover och äter Gabriel mest, men vi har ändå fått ett par glimtar av att det är tuffare med två än med ett barn. Men det är även dubbelt så mycket kärlek, har hon berättat i en tidigare intervju.

prinsessan sofia

Prinsessan Sofia arbetade på som vanligt under sina graviditeter.

Så har Sofia mått under graviditeterna

När hovet gick ut och berättade att Carl Philip och Sofia skulle bli föräldrar för första gången sa informationschef Margareta Thorgren att prinsparet var lyckliga och förväntansfulla och att prinsessan mådde bra.

Och faktum är att Sofia verkar ha mått bra under båda sina graviditeter. Hon har genomfört sina kungliga åtaganden och aldrig behövt ställa in uppdrag på grund av trötthet eller illamående. Men det sagt kan ju prinsessan förstås ha känt av besvär under kungliga evenemang, även om hon inte har velat dela med sig av den informationen till pressen.

Första bilden på gravida Sofia

Vi minns särskilt en representationsmiddag på slottet då hovet precis hade gått ut och berättat att Sofia var gravid igen, i mars 2017. Aldrig har vi sett prinsessan i ett större leende än när hon gled in på slottet i vinröd galaklänning och med prins Carl Philip tätt intill.

prinsessan sofia gravid 2017

Sofia och Carl Philip på en representationsmiddag år 2017. Här väntade prinsessan lille Gabriel!

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna