Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Sofias familjehemlighet sprids i världen: "Stor nyhet"

17 jan, 2024, 12:00 
Prinsessan Sofia

Nu sprids sanningen om prinsessan Sofias familjehemlighet sprids i utlandet.

Annons

Prinsessan Sofia valde rampljuset när hon gifte sig med prins Carl Philip. Hennes lillasyster Sara har på sin kant hållit sig borta från offentligheten.

Men tidigare i veckan kunde Svensk Dam avslöja att Sofia har fått ännu ett syskonbarn – i hemlighet! Lillasystern Sara och maken Martin fick för 17 månader sedan pojken James, som bor med föräldrarna i Berlin.

Prinsessan Sofias oro för barnen: ”Oroväckande”Brand logo
Prinsessan Sofias oro för barnen: ”Oroväckande”

Prinsessan Sofias familjehemlighet ute – sprids i utlandet

Det här har blivit en nyhet även på utländsk mark. Danska Billedbladet skriver att "stor nyhet har gått under radarn: medierna avslöjar hemlig babylycka i prinsessan Sofias närmaste familj".

Sara syns väldigt sällan i offentliga sammanhang. Senaste tillfället var prins Julians dop för två år sedan. Innan dess var det releasefesten för spänningsförfattaren Pascal Engmans bok Råttkungen, som hon gästade med systern Lina.

Annons

Sara är i grunden en akademiker. 2009 tog hon jobb som forskningsassistent på kriminologiska institutionen vid Stockholms universitet och hon har också varit forskningsassistent vid Södertörns högskola.

Prinsessan Sofias hemliga syster

Prinsessan Sofia och systern Sara Hellqvist
Sara Hellqvist tillsammans med systern Sofia och William Värnild på musikfestivalen "Vi som älskar 90-talet".

Sedan 2014 är hon doktorand i kriminologi vid Stockholms universitet där hon forskar kring resning i brottmål.

"I mitt avhandlingsprojekt undersöker jag det svenska resningsförfarandet i brottmål, både ur breda och djupgående perspektiv. Det svenska systemet jämförs även med andra länders resningssystem. Utgångspunkten är ett tvärvetenskapligt angreppssätt där kriminologi kombineras med inslag av bland annat rättssociologi, juridik och psykologi", förklarar hon själv på sin LinkedIn-sida.

Svensk Dams mångårige reporter Ellen Myrgård Lindén har följt Sara i många år.

– Sara har likt exempelvis prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling valt att försöka leva ett vanligt liv, trots att de är släkt med en kunglighet. Hon är nog helt tillfreds med detta, och pressen väljer att respektera det, säger Ellen.

Annons