Prinsessan Sofias glädjebesked om framtiden: "Inte klar"

prinsessan sofia

Prinsessan Sofia arbetar, sedan några veckor tillbaka, som extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet. Nu ger hon besked om hur framtiden ser ut.

Sofia har lyst med sin frånvaro i den kungliga kalendern. Men hon har inte suttit sysslolös. Tvärtom! Prinsessan har istället hjälp den samhällsfunktion som är allra mest pressad i coronakrisen; vården!


Sedan några veckor tillbaka arbetar Sofia som extraresurs på Sophiahemmet, ett privatsjukhus som hon även är hedersordförande för. Sofia avlastar vårdpersonalen med till exempel matlagning och städning.

prinsessan sofia

Prinsessan Sofia berättade om sitt nya jobb på Sophiahemmet – och hur framtiden ser ut!

Under torsdagen deltog prinsessan Sofia vid Sophiahemmet högskolas examination, som genomfördes i form av en digital sammankomst med anledning av covid-19-pandemin.

Sofias egna ord om framtidsplanerna

I sitt tal pratade Sofia om sin tid på vårdavdelning på Sophiahemmet, där hon fortfarande arbetar. Och vi fick dessutom besked om hur länge prinsessan kommer att ha på sig vårdkläderna.

– Det har varit en helt enastående erfarenhet, som jag inte alls är klar med. Till hösten väntar nya utmaningar där vi alla behövs.

Prinsessan Sofia

Prinsessan är inte klar med sjukhusarbetet.

Foto: TT