Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias glammiga look på slottet – tiarans comeback efter fyra år!

29 sep, 2022, 20:03 
Indra Nordemar

Prinsessan Sofias har inte burit tiaran med pärlor sedan 2018.

Annons
Prinsessan Sofias 5 bästa outfitsBrand logo
Prinsessan Sofias 5 bästa outfits

Det vankas kunglig fest på slottet! Vid sjutiden på torsdagskvällen började de drygt 120 lyckligt utvalda gästerna rulla in till höstens första representationsmiddag.

Strax där efter, runt halv åtta-snåret gjorde kungafamiljen entré på röda mattan – eleganta som alltid. Men värdinnan saknades. Ja, drottning Silvia är fortfarande krasslig och har tvingats avstå den kungliga fyrarätters middagen.

– Ja, förkylningen kvarstår, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Men kungen får självfallet sällskap av sina andra familjemedlemmar – på plats är kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Och Sofia överraskar med sin look!

Prinsessan Sofia i sin vackra tiara på kungliga middagen

Tiaran som Sofia bär kvällen i ära kan nämligen skifta i utseende, och i kväll bär hon den klädd i pärlor, något som hon inte gjort sedan utdelningen av Nobelpriset 2018.

Sofias bröllopsdiadem – här med pärlor.

Det vackra diademet är en gåva från kungaparet som Sofia visade upp för första gången när hon gifte sig med Carl Philip den 13 juni 2015. Då toppades den med gröna safirer.

Annons

Men sedan dess har den gjorts om flera gånger.

Sofias tiara fungerar lite som ett lyxigt lego – då stenarna enkelt kan bytas ut av hovjuveleraren. Förutom smaragderna har vi även sett tiaran prydd med turkoser, och ett annat alternativ är att den lämnas bar, så briljanterna får lysa i sin "enkelhet".

Pärlorna tillbaka efter fyra år

Men i kväll är de nio glänsande pärlorna på plats igen. Första gången pärlorna fick ta plats på diademet var på Nobelfesten 2017, och året därpå bar hon dem igen. Men sedan dess har pärlorna inte synts till, förrän nu.

Kvällens val av tiara-utseende passar nämligen som handen i handsken med resten av Sofias gala-outfit. Hon bär en beige spetskjol som går i tonerna mot det ljusrosa hållet, till den matchar hon med en långärmad sidenblus som går i samma ton som pärlorna på hennes huvud.

Finns inte så mycket annat att säga än – wow!

Sofia och Carl Philip på höstens första representationsmiddag!

Foto: TT

Annons