Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias glamour-systrar – tillsammans på röda mattan

25 okt, 2019, 19:00 
Lina och Sara Hellqvist väcker alltid uppmärksamhet – lite av den kungliga glansen stänker ju även på dem.
Annons
Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Jamen titta här – prinsess-systrarna Hellqvist på vift i Stockholmsnatten!

De väcker alltid uppmärksamhet när de dyker upp, både på röda mattan och i kungliga sammanhang, som här i Slottskyrkan när prins Gabriel var nyfödd.

Prinsessan Sofias systrar Lina Hellqvst och Sara Hellqvist på Te Deum i Slottskyrkan.

Och den här kvällen stod de också mitt i strålkastarljuset. Det var författaren Pascal Engman som hade lanseringsmingel för sin nya bok Råttkungen på Mr Voon i krokarna kring Stureplan i Stockholm. Och att Lina Hellqvist var på plats var inte konstigt, eftersom hon arbetar som pressansvarig för boken.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Lina Hellqvist och Sara Hellqvist på lanseringen av Pascal Engmans bok Råttkungen.
Sara och Lina glammade till det på Mr Voon.

Prinsessan Sofias systrar – det gör de i dag

37-åriga Lina, som är äldst av de tre systrarna Hellqvist, jobbar för PR-drottningen Christina Salibas och stjärnförfattaren Camilla Läckbergs investmentbolag Invest in Her, där hon också i somras gick in som delägare.

Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 43?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 43?

– Det säger sig självt att när någon är så värdefull för en verksamhet som Lina Hellqvist är för Invest in Her, då ska hon ges möjlighet att äga. Från och med nu består Invest in Her av tre delägare – Camilla Läckberg, Lina och mig. Hon är redan en oumbärlig del av Invest in Her, och imponerar på mig med värdefulla perspektiv i frågor om samhällsplanering, hållbarhet och affärsmannaskap. Varmt välkommen till ägarbordet, Lina! sa Christina Saliba då.

Prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist.
Lina Hellqvist har hunnit bli 37 och bor numera på Lidingö i Stockholm. 2017 skilde hon sig från sin man Jonas Frejd, efter ett kort äktenskap.

Men lillasyster Sara då? Vad gör hon? Ja, hon doktorerar vid Stockholms universitet, och hennes forskningsområde kretsar kring felaktigt dömda och kring resning i brottmål. Samtidigt som hon undervisar i den kurs som kallas Kriminologi I, Metod I.

Annons
Sara Hellqvist (till höger).
Sara Hellqvist (till höger).

Vid sidan av detta sitter hon även i styrelsen för prinsessan Sofias bolag SKB Sweden AB – som har adress c/o H.M. Konungens Hovförvaltning och kontor på Kungliga slottet i Stockholm.

Prinsessan Sofia och hennes systrar Lina och Sara Hellqvist på konsert i Storkyrkan i Stockholm.
Systrarna Hellqvist på konsert i Storkyrkan i Stockholm.

Foto: TT

Annons