Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias hemliga resa – åker för att förändra utseendet

03 jul, 2023, 09:00 
Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia åker på en hemlig resa till Frankrike för att förändra sitt utseende.

Annons

Prinsessan Sofia har en kär koppling till Franska Rivieran. När hon och prins Carl Philip var nyförälskade blev de fotograferade ombord kungens båt Polaris, vilket var ett tecken på att familjen hade välkomnat prinsens kärlek med öppna armar.

Både Sofia och Carl Philip brukar resa till Rivieran till sommaren, ofta i sällskap av kungen och drottning Silvia. Så även i år, där kvartetten plus de tre prinsbarnen – prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian – far ner till sydligare breddgrader för en klassisk solsemester, nu när det svenska vädret börjat visa prov på viss lynnighet.

Villa Mirage – och älskade Rivieran!Brand logo
Villa Mirage – och älskade Rivieran!

Prinsessan Sofias hemliga resa till Frankrike

Villa Mirage
Vackra Villa Mirage!

Väl där kommer gänget bo i den sju rum stora Villa Mirage, som funnits i kungafamiljens ägo ända sedan prins Bertil köpte huset 1946.

Annons

Villan, vars franska namn betyder ”Hägringarnas boning”, ligger i västra utkanten av den lilla kuststaden Sainte Maxime. Och enligt Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall finns det en hemlig anledning till att Sofia och resten åker till Rivieran med en sådan regelbundenhet. Utöver sol och bad är de också ute efter en viss typ av utseendeförändring.

– Kungafamiljen älskar Sainte Maxime! Det är deras sommarparadis. Det blir bad och skoj, plus att familjen får chansen att arbeta på brännan. Det är därför de ser så solbrända ut sedan på Öland, grunden läggs på Franska Rivieran, säger Johan T.

"Sköter det så mycket vi kan"

Under pandemin stod Villa Mirage öde i ett par år. Men nu har det återigen tagits i bruk. Det är uppenbart att prins Carl Philip, som stod prins Bertil och prinsessan Lilian väldigt nära, har ett speciellt band till huset. Kanske blir det han och Sofia som får ärva byggnaden en dag.

– Vi är där någon gång då och då, men inte så ofta som vi skulle önska, har kungen sagt om Villa Mirage till Svensk Dam.

Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!Brand logo
Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!

– Vi sköter det så mycket vi kan och vi är väldigt stolta att hålla liv i det. Det finns mycket nostalgi och minnen där och det är svårt att flytta därifrån. Vi ska inte sälja.

Annons