Prinsessan Sofias hemlighet – därför har hon varit så osynlig i sommar

Prinsessan Sofias hemlighet – därför har hon varit så osynlig

Färre familjebilder och frånvaro vid en rad kungliga sammankomster. De senaste månaderna har prinsessan Sofia inte synts lika mycket som hon brukar. Och vi vet varför!

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 34?
Slå på ljud

Prinsessan Sofia är tillbaka på Villa Solbacken efter en lång sommar på Solliden. Nu ska hon återigen njuta av ensamma dagar med prins Julian, medan Carl Philip utför sina kungliga plikter och Alexander och Gabriel går på förskola.

LÄS MER: Sofias nya bild på Gabriel – se så stor han har blivit!

Men den här sommaren har inte varit sig lik för prinsessan Sofias del. Hon har inte bjudit på lika många familjebilder på prinsparets Instagramkonto och dessutom har hon lyst med sin frånvaro under flera kungliga sammankomster på Öland. Lena Philipssons konsert, några dagar innan Victoriadagen, och konserten för kronprinsessan i Borgholms slottsruin är två exempel.

Sanningen bakom prinsessan Sofias frånvaro

"Med tanke på att Prins Julian fortfarande är så liten har Prinsessan Sofia valt att stanna på Solliden i kväll för att ta hand om barnen", berättade hovets Ulrika Näsholm under Victoriadagen.

LÄS MER: Prins Daniel och incidenten på kungens middag

Svensk Damtidning kan dessutom avslöja att det finns ytterligare en orsak till Sofias frånvaro. En hemlighet som prinsessan har burit på hela sommaren. Det handlar förstås om storasystern Lina Hellqvist graviditet, som vi kunde berätta om häromveckan. Sofia har förstås valt att tillbringa mycket tid med Lina de senaste månaderna och stöttat sin syster i hennes blivande roll som mamma. Både genom fysiska möten och telefonsamtal. Systrarna Hellqvist har en otroligt nära relation och Sofia, som ju är en erfaren trebarnsmamma, har förstås velat ge Lina råd på vägen. Och det har upptagit mycket av hennes tid.

Lina Hellqvist med sambon Mattias Wikström

Prinsessan Sofias syster Lina, och sambon Mattias Wikström, vid prins Julians dop.

Så här lät det när nyheten om Linas graviditet blev känd:

– Det stämmer. Lina Hellqvist och hennes sambo Mattias Wikström väntar barn och paret är väldigt glada för det, berätta PR-drottningen Christina Saliba för Svensk Damtidning.

LÄS MER: Victoria och Daniel – och bilden alla pratar om!

Foto: TT