Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här är prinsessan Sofias innersta krets – festerna, familjebanden och kändisarna

03 sep, 2021, 15:00 
AvLinus Brännström
Prinsessan Sofia har en minst sagt spännande vänkrets.

Modeller, krogprofiler, artister, barndomsvänner från Älvdalen – och så systrarna Lina och Sara förstås.
Här är prinsessan Sofias innersta krets.

Annons
Hör Sofia berätta om stödet från Daniel och familjenBrand logo
Hör Sofia berätta om stödet från Daniel och familjen

Sofia har levt ett annorlunda liv jämfört med många andra prinsessor.

Hon har varit med i Paradise Hotel, levt jetsetliv i USA och hängt med Stureplanseliten – samtidigt kommer hon från lilla Älvdalen i Dalarna.

Allt det märks när man skärskådar hennes bekantskapskrets där alla möjliga sorters människor ryms.

Prinsessan Sofias vänner Cajsa Larsson och Tiara Larsson anländer till prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka.

Till exempel barndomsvännen Cajsa Larsson som varit en given gäst på såväl Sofias och Carl Philips bröllop som på deras barns dop. Cajsas dotter Tiara, som också är Sofias guddotter, var ju till och med brudtärna när Sofia och Carl Philip gifte sig.

Cajsa Larsson är också fadder till prins Alexander.

– Vi träffas fortfarande ofta. Sofia är en jättebra kompis och hon är också gudmor till mina barn, har Cajsa berättat för Dalarnas Tidningar.

Annons

På gästlistan till bröllopet märktes också en rad andra vänner från förr – som modellen Frida Vesterberg som Sofia startade Project Playground tillsammans med. Även Project Playgrounds dåvarande ordförande Sofia Breitholtz var en av gästerna.

Överlag var det betydligt fler privata vänner på Sofias och Carl Philips bröllop om man jämför med Victorias och Daniels bröllop. De sistnämndas bröllop var förstås en mycket större händelse, i och med att Victoria är kronprinsessa, och det var betydligt fler officiella gäster som "måste" vara på plats.

På kronprinsessbröllopet var det 90 personliga vänner medan Sofia och Carl Philip bjöd in hela 209 personliga vänner.

Innan hon blev prinsessa stötte Sofia på Johnny Depp under sin tid i USA.

Jetsetlivet i New York – fester med världsstjärnorna

Innan Sofia träffade Carl Philip och sedermera blev prinsessa var hon alltså med i Paradise Hotel. Där träffade hon Camilla Sundman – de två blev efter tiden i dokusåpan en partyduo som först hängde på krogarna på Stureplan i Stockholm och sedan levde jetsetliv i New York.

Annons

I numera raderade blogginlägg på sajten Nattstad delade de med sig av partylivet i USA och hur de träffade på alla från Lindsay Lohan och Mark Wahlberg till Johnny Depp, Matthew Perry och Puff Daddy ute i svängen.

Det var också i New York som Sofia lärde känna tidigare nämnda Frida Vesterberg.

Sofia med bästisen William Värnlid.

Exklusiva skaran som bjöds in

Bland Sofias närmaste vänner i dag märks också makeupartisten William Värnlid som hon känt i många år och ofta synts ute i vimlet tillsammans med. Han var också en av gästerna på bröllopet – tillsammans med bland andra kändisfrisören Marre Hitti. William och Marre var med Sofia när hon gjorde de sista förberedelserna inför vigseln.

William Värnlids särställning bland Sofias vänner märktes också tidigare i somras då han var en av få personliga gästerna på prins Julians dop – en tillställning som var något mindre än de tidigare kungliga dopen, bland annat på grund av den pågående pandemin.

Annons

Även Frida Vesterberg och Cajsa Larsson och hennes dotter Tiara tillhörde de lyckliga som fick komma på sommarens dop.

Bland de nära vännerna i prinsessan Sofias innersta krets som också var bjudna på det, i sammanhanget, avskalade dopet märktes också Madeleine Rahm Egnell och Stina Andersson.

Prinsessan Sofia med vännen Molly Sandén.

Kända vännerna – sms:en till Molly

Bland de kändisar som umgåtts med Sofia genom åren märks till exempel modellen, konstnären och entreprenören Carolina Gynning, supermodellen Caroline Winberg och artisten Molly Sandén.

Molly var ju involverad i prinsparets bröllop då hon tillsammans med dåvarande pojkvännen Danny Saucedo skrev en kärlekslåt som Sofia överraskade Carl Philip med.

Senare berättade Molly Sandén för Aftonbladet att hon brukar umgås med Sofia och att de två brukar skicka sms till varandra.

– Vi har många gemensamma vänner och vi ses lite då och då, sa Molly till tidningen.

Prinsessan Sofia med sina älskade systrar Sara och Lina.

Nära relationen med systrarna

Men de som står prinsessan Sofia allra närmast är förstås hennes två systrar – storasyster Lina Hellqvist och lillasyster Sara Hellqvist.

Annons

De tre systrarna umgås flitigt. Häromåret uppmärksammades det till exempel när de gick på festivalen Vi som älskar 90-talet tillsammans och åt alkoglass till tonerna av E-Type och Da Buzz.

Det skiljer bara några få år mellan Sofia, Lina och Sara och prinsessan har i intervjuer pratat varmt om deras gemensamma uppväxt i Älvdalen.

– Vårt mål med Project Playground är att varje barn ska ha samma kärleksfulla barndom som jag och mina systrar och även Carl Philip har fått, och som jag själv hoppas kunna ge till mina barn, har Sofia bland annat sagt.

Sofia var förstås ett stort stöd för systrarna när de för några år sedan genomgick varsin kärlekskrasch. Först separerade Sara från sin fästman Oskar Bergman och i början av 2018 kom nyheten om att storasyster Lina skiljer sig från maken Jonas Frejd. I samband med det återtog hon efternamnet Hellqvist.

Lina Hellqvist och Mattias Wikström på prins Julians dop.

Glädjebeskedet efter kärlekskraschen

Och så sent som i slutet av augusti kom ett riktigt glädjebesked för Sofia och hela familjen Hellqvist – då avslöjades det att Lina Hellqvist väntar barn med nya kärleken Mattias Wikström.

Nyheten bekräftades av pr-drottningen Christina Saliba, som Lina jobbade med under många år, och som också är vän med prinsparet.

Det innebär att prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian snart får en liten kusin även på sin mors sida. Sedan tidigare har de ju kusinerna prinsessan Estelle, prins Oscar, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne på pappas sida.

Annons