Prinsessan Sofias kalender gapar tom

prinsessan sofias tomma kalender

Julledigheten är över och kungafamiljen är tillbaka på slottet. Men prinsessan Sofias kalender gapar tom. Hennes arbetssituation ser annorlunda ut efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar.

Jullovet är över och kungafamiljen börjar så sakteliga återvända till sina officiella plikter. Men det dröjer innan vi får se prinsessan Sofia. Enligt hovets kalender har hon nämligen bara ett enda uppdrag inplanerat de kommande veckorna.

Efter kungens beslut, att krympa kungafamiljen på titlar, har representationen sett annorlunda ut. Victoria och Daniel har klivit fram medan Carl Philip, Madeleine och Sofia har tagit ett steg tillbaka. De representerar kungahuset “när det behövs”, som de själva uttrycker det, och kommer att fokusera mycket på sina egna välgörenhetsorganisationer och stiftelser.

Sofias arbete – utanför kungliga kalendern

Sofias dagar ser otroligt olika ut. Ibland tar hon sig an officiella åtaganden, och representerar Sverige framför stora pressuppbåd, och andra gånger arbetar hon med Project Playground i det dolda. När prinsessan till exempel åker ut till olika fritidscenter, eller reser till Sydafrika, är det på sociala medier man kan följa henne. Några officiella fotografer och större medier är inte inbjudna.

Och kanske är det just välgörenhetsfrågorna Sofia kommer att fokusera på under januari månad. Det som står klart är i alla fall att hon endast kommer att representera kungafamiljen vid ett tillfälle. Under Idrottsgalan den 27 januari, tillsammans med maken Carl Philip och svågern prins Daniel.

Inga åtaganden på slottet

Dagen innan julafton publicerade Carl Philip och Sofia en hälsning till svenska folket. En gullig familjebild, tagen på slottet, som fick många att smälta. Alexander och Gabriel växer så det knakar och bar varsin julröd tröja, dagen till ära.

Foto: TT