Prinsessan Sofias kan inte uppfylla sin dröm

prinsessan sofias dröm kan gå i kras

Carl Philip och Sofia får tänka om. För en tid sedan kom de med ett avslöjande som chockade många – men nu har planerna fått sättas på paus med anledning av coronaviruset.

Coronakrisen har satt många framtidsplaner på paus. Läget är allvarligt och många länder stänger nu sina gränser för att minska smittan. Det är betyder att många människor tvingas undvika resor den närmsta tiden. Man får helt enkelt hålla sig hemma i väntan på ny information från experterna.

I 2019 års upplaga av SVT-programmet Året med kungafamiljen berättade Carl Philip och Sofia om en hemlig dröm, som chockade många. De kan tänka sig att flytta utomlands i framtiden.

– Vi kan flytta utomlands om vi vill, precis som Madeleine och Chris. Och våra pojkar kan gå i skolan där, sa prinsessan Sofia i programmet.

Carl Philip och Sofia stannar i Sverige under coronakrisen

Om Carl Philip och Sofia hade tänkt att verkställa sina flyttplaner det här året vet vi inte. Men med tanke på coronavirusets kraftiga spridning måste den drömmen sättas på paus – oavsett vad prinsparet hade tänkt sig från början.

LÄS MER: SOFIAS UTTALANDE CHOCKAR MÅNGA

Sofia hade förmodligen inte uttalat sig så här om inte kungen tagit bort Alexanders och Gabriels titlar, tidigare i höstas. Det här beslutet gör att prinsfamiljen får en friare roll och kan göra val, som de inte hade kunnat göra om barnen fortfarande vara en del av det kungliga huset.

Carl Philip, Sofia och Alexander

Carl Philips och Sofias besked om att kanske flytta utomlands chockad många.

Stöttar kungen och Victoria

I samma intervju förtydligade dock prins Carl Philip att han och Sofia förstås kommer att finnas där för kungen och kronprinsessan Victoria.

– Vi kommer alltid att finnas där för att stötta och hjälpa till, om det så behövs. Om statschefen frågar om vi kan hoppa in någonstans så är det självklart att vi gör det.

Foto: TT