Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias känslosamma tal

19 aug, 2015, 17:20 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
ste_sofiafryshuset1

Sofia har gjort sitt första officiella uppdrag i rollen som prinsessa. När Project Playground och Lugna Gatan diplomerade ungdomar var prinsessan på plats och talade om sina egna erfarenheter av våldet i kåkstäderna.

Diplomeringsceremonin var den sista delen i den utbildning som ungdomar från kåkstaden Langa i Sydafrika genomgått med Lugna Gatan. Projektet heter Great Corner och är ett samarbete mellan Project Playground och Lugna Gatan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Sofia Project Playground

Namnet syftar på att det är i gatuhörnen i kåkstäderna som den värsta gängkriminaliteten förekommer.

Annons

– Vi på Project Playground har tyvärr förlorat både medarbetare och ungdomar för så banala saker som att någon inte lämnat tillbaka en lånad ägodel, eller att någon bara befann sig på fel plats vid fel tillfälle. Vi tror starkt på preventiva sociala insatser för barn och unga för att långsiktigt kunna förändra på riktigt, sa Sofia i sitt tal.

Prinsessan Sofia Project Playground

Tanken är nu att ungdomarna med Lugna Gatans metoder ska hjälpa till att skapa en tryggare miljö för alla ungdomar i Langa.

Prinsessan Sofia och Mapanya Sogoni, Project Playground.

Sofia delade bland annat ut diplom och en ledarskapsjacka till Mapanya Sogoni som är platschef för Project Playground och drivande i projektet Great Corner Lugna Gatan.

Annons
ste_sofiafryshuset4

Sofia log glatt när hon välkomnades upp på scenen som hennes kungliga höghet Prinsessan Sofia. I sitt första tal i tjänsten gjorde hon en personlig reflektion kring våldet i kåkstäderna.

– Med det här initiativet som Great Corner, och många andra initiativ som Project Playground tar, så känner jag mycket hopp. Jag har personligen sett vad gängverksamhet kan leda till. Vi har fasat över den sköra tråd av liv och död som våra ungdomar balanserar på.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons