Prinsessan Sofias kungliga comeback efter frånvaron

prinsessan sofias kungliga comeback

Prinsessan Sofia har fått tänka om. Årets inplanerade resor till Sydafrika har fått sättas på vänt och hon arbetar just nu hemifrån Villa Solbacken. Allting med anledning av coronaviruset. Nu kommenterar prinsessan krisen med egna ord.

Victoria och Daniel är just nu ute i samhället för att ta reda på så mycket som möjligheter om det nya coronaviruset. Men från Carl Philips och Sofias håll har det varit tystare. Nu kommenterar prinsessan då det pågående krisen med några väl valda ord.

Prinsessan Sofias egna ord om coronakrisen

I ett nytt inlägg, på Project Playgrounds Instagram-konto, går Sofia och vännen Frida Vesterberg ut och skänker en tanke till de familjer som riskerar att drabbas hårt av coronakrisen. Så här skriver duon:

LÄS MER: SOFIAS UNIKA BILD PÅ ALEXANDER OCH GABRIEL

“I denna turbulenta tid, som vi aldrig tidigare har skådat, går våra tankar till de familjer som möter stora svårigheter på grund av coronaviruset. Project Playground arbetar hårt för att säkerställa att vi är närvarande för varje barn som behöver stöd.”

Sofia arbetar hemifrån Villa Solbacken

Carl Philip och Sofia har också meddelat att de arbetar hemifrån just nu, för att undvika att bli smittade eller att föra smittan vidare till människor som befinner sig i riskgruppen. För några dagar sedan fick vi se bilder på prinsparet som har arrangerat ett tillfälligt hemmakontor på Villa Solbacken.

Sofia på Solbacken

Prinsessan Sofia tillbringar just nu sina dagar hemma på Villa Solbacken.

Att inte kunna resa till Sydafrika just nu är förstås svårt för Sofia. Men prinsessan tar det säkra före det osäkra och håller sig hemma efter att regeringen avrått alla svenskar från att resa utomlands i nuläget. Kungafamiljen sköter nu de flesta arbetsuppgifter digitalt och det även på det sättet som de håller kontakt med varandra.

12 gala klänningar vi glömt att Victoria burit

Kronprinsessan VictoriaNorska statsbesöket i Sverige, 1992.(c) Charles Hammarsten / IBL

©SCANPIX SWEDEN, 1999-03-17.Nelson Mandela på statsbesök i Sverige.kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia möter President Nelson Mandela och hans fru Graca Machel inför deras två dagars statsbesök i Sverige. Kronprinsessan Victoria (t.h.) och prinsessan Lilian anländer till kvällens galamiddag arm i arm/armkrok.Victoria leende och magnifik i grön, blank lång-klänning.Foto: Erhan Güner/ScanpixCode: 70080*** ENGCAP: King Carl Gustaf and Queen Silvia of Sweden meeting President Nelson Mandela and his wife Graca Machel arriving in Stockholm Sweden for a two days State visit. Picture: Crownprincess Victoria and Princess Lilian arrives at the gala dinner wednesday evening.

SCANPIX,SWEDEN, Yokohama, Japan, 2001-10-15 Foto: Leif R Jansson/SCANPIX code 50020 Kronprinsessan Victoria är på besök i Japan och ses här på väg till måndagens officiella middag tillsammans med Sveriges ambassadör till Japan Krister Kumlin med fru Ewa------------------------------------------------------------Swedish Crown Princess Victoria on visit to Japan , Monday, October, 15 visited Yokohama and is here seen on her way to the official dinner, Monday. October 15, together with Swedens ambassador to Japan Mr Krister Kumlin with wife Ewa.

Foto: TT