Prinsessan Sofias kungliga etikettsbrott

prinsessan sofias etikettssbrott
Bara två kungliga Nobelklänningar men desto fler åsikter. Nobelfesten 2019 är över men det viskas fortfarande om att prinsessan Sofia bröt mot den kungliga etiketten – medan Madeleine klarade sig med ett enkelt klänningstrick.
Annons

Valet av Nobelklänning är en svår nöt att knäcka. Åtminstone om man är kunglig och vill ta hänsyn till både modetrender och kungliga traditioner. När prinsessan Sofia gjorde entré i Konserthuset, för att vara med vid utdelningen av 2019 års Nobelpriser, var de många modeskribenter som jublade. Den turkosa blåsan kommer från den svenska designern Emelie Jarell och är väldigt spännande i sin modell. Däremot ansåg några att klänningen var för bar upptill. Enligt gamla etikettsregler får man nämligen inte bära serafimerordensband på bar hud.

Annons

Madeleines och Sofias Nobelklänningar 2019

Det var även några som menade att prinsessan Madeleine gjorde samma misstag. Men det stämmer inte. Svensk Damtidning kan nämligen berätta att hennes rosa klänning från Angel Sanchez gick enda upp till halsen, utan att det syntes. Tyget längst upp var nämligen transparent.

Annons

prinsessan madeleine nobel 2019
Prinsessan Madeleine på årets Nobelbankett.

På bilden ovan ser man det transparenta tyget. Det var dock omöjligt att se på SVT:s Nobelsändning. Prinsessan Sofias klänning hade dock inte det här transparenta inslaget.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Prinsessan Sofias kungliga etikettsbrott”

 1. Gunnel skriver: 16 december, 2019

  Underligt att ni inte kallar detta att hon “inspirerats” av KP Victoria då har gjort samma sak åtminstone två gånger (förra året, samt året med den röda klänningen).


 2. Bror skriver: 16 december, 2019

  Tänk om samma energi och engagemang som nu ägnas kungligt kuriosa och liknande onyttigheter kunde läggas på det som verkligen betyder något. Vad skulle vi då inte kunna åstadkomma för de många.


 3. konsttanten skriver: 16 december, 2019

  Enligt en annan kunglig expert r det inte ett etikettsbrott länge.


 4. Katta skriver: 16 december, 2019

  Suck. Om man går tillbaka och tittar på tidgare bilder på både Madeleine och Viktoria så har de uppträtt med bar axel. Tror även Dr Silvia på ngn bild är bar axlad.


 5. Birthe Vejrum skriver: 17 december, 2019

  Det har Silvia da gjort flere gange, og ligeledes Victoria + Madeleine. Men nu er det 1. gang Sofia gør det, og så bliver det naturligvis til et brud på etiketten. Stor skandale!
  Madam Ribbing sagde det stort set, hver gang der var Nobel.


 6. Cissi skriver: 17 december, 2019

  Och hur vet man att inte Sofia har någon textil under bandet? Jag tycker visserligen att hennes klänning den ser ut som om den håller på att falla ner från axlarna, men den är inte värre än kronprinsessans denna kväll.


 7. Birthe Vejrum skriver: 17 december, 2019

  Nej, Kronprinsessen “afslørede” væsentligt mere end Sofia denne aften til trods for den enorme mængde stof.
  Overdelen på Sofias kjole er “bygget” på et korset/korsett, så den blev, hvor den var. 🙂


 8. Birthe Vejrum skriver: 17 december, 2019

  Forresten så kårede Hello Magazine Sofias blå Nobelkjole som nr. 1 på den uges liste, og kjolen fra Kongens Nobelmiddag blev 2’er, foran Kate som nr. 3 og Dronning Elizabeth som 4’er. Som nr. 5 kom så Victorias røde fra Kongemiddagen, den sorte blev nr. 6!


  1. Leo skriver: 20 december, 2019

   När Kpr V klänning på kungamiddagen överhuvudtaget kunde komma med i detta val av finaste klänning, förstår man att denna listan är inget att räkna med.


 9. Eva M skriver: 17 december, 2019

  Drottning Silvia hade likadant som prinsessan Madeleine i år upptill.


 10. Daga skriver: 18 december, 2019

  Birthe Vejrum👍Kram Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar