Prinsessan Sofias lyxköp på internationell topplista – galna prislappen

Prinsessan Sofias lyxköp på internationell topplista – galna prislappen

Fredrik Sandberg/TT

Prinsessan Sofia är inte främmande för att lyxa till det ordentligt när tillfället bjuds.

Kungafamiljen på glammig galamiddag på Slottet – se filmen från spanska statsbesöket här!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia har sedan hon blev kunglig gjort en personlig stilresa som heter duga. Från att ha varit dokusåpakändis som gillade att följa trender har hon nu övergått till ett mer klassisk, tidlöst och ja, kungligt mode.

I vackra klänningar och smakfulla smycken har Sofia visat vägen vid många tillfällen. Vem kan glömma hennes fantastiska röda fodralklänning med dramatiska ärmar som hon bar till Nobelfesten 2018? Eller den vackra vita drömklänningen med blommönster som för tankarna till klassisk allmoge som hon bar på prins Julians bröllop i somras?

Prinsessan Sofias fantastiska klänning till dopet i somras.

Erik Simander/TT

LÄS MER: Sofias alla Nobelklänningar – från 2014 till 2018

Men det är inte bara vackra klänningar som gäller för Sofia. Hon gillar även att satsa på praktfulla smycken, de allra flesta från de kungliga arkiven såklart, men även mer moderna grejer.

Från vänster prinsessan Sofia, prins Carl Philip, drottning Letizia, kung Felipe, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket.

Jonas Ekstromer/TT

Sajten UFO No More har identifierat de örhängen prinsessan bar under det spanska statsbesöket i höstas och de har funnit dem vara en riktig dyrgrip. Faktiskt är värdet så pass högt att Sofia tar sig in på topplistan över dyraste plagg eller smycken som kungligheter världen över har debuterat under 2021, närmare bestämt på plats nummer fyra.

Prinsessan Sofia bar örhängena under banketten på slottet för det spanska kungaparet.

Jonas Ekstromer/TT

Örhängena kommer från svenska smyckesdesignern Rare Jewellery och går loss på inte mindre än 121 500 kronor! Då får du inte mindre än 80 prinsesslipade diamanter och 40 stycken briljantslipade, enligt smyckesmärkets hemsida.

LÄS MER: 9 bästa bilderna på prinsessan Sofia under Nobel 2019