Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias mamma-beslut för Julian, 2 – inte som sina bröder

21 sep, 2023, 10:00 

Så skyddar Sofia sin minsting.

Annons

Prinsessan Sofia är mitt uppe i de hektiska småbarnsåren, och har tre småttingar som busar borta på Villa Solbacken. Som vilken mamma som helst har hon koll på läxor och fritidsaktiviteter – samtidigt som hon är prinsessa.

Och ibland märks den där mamma-instinkten lite extra.

4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!Brand logo
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!

Prins Carl Philips ord efter kungens beslut för barnen

Prins Julian är kungafamiljens allra senaste tillskott, och välkomnades till världen 2021. När han föddes var det sedan två år tillbaka redan bestämt att han skulle födas utan en kunglig titel.

Han kallas ju fortfarande "prins", men precis som hans bröder, och prinsessan Madeleines tre barn, har han ingen titel som kunglig höghet.

I praktiken innebär det att prins Julian inte förväntas ha några offentliga uppdrag eller plikter kopplade till kungahuset, och får inget apanage.

Annons

En stor kontrast till hans kusiner prinsessan Estelle och prins Oscar, alltså. Estelle förbereds för att bli Sveriges drottning, och kan trots sin ringa ålder dyka upp både på galor och statsbesök!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tog hur som helst kungens beslut med ro:

– Det här kommer att ge dem större valmöjligheter i sitt liv, de kan välja utbildning eller jobb, sa prins Carl Philip då.

Så skyddar prinsessan Sofia minstingen prins Julian

Att prinsessan Sofia älskar livet som mamma är ingen hemlighet. Kungen har dessutom avslöjat att prinsparet helst undviker barnvakt, så långt som det bara går.

Ibland händer det ju också att barnen följer med på "jobbet", som när vi såg prins Alexander och prins Gabriel under kungens tronjubileum i helgen.

Prinsessan Sofia och prins Gabriel, som bär hennes väska
Gabriel stal showen och agerade bärhjälp under kungens firande!

Men då lyste prins Julian med sin frånvaro, och faktum är att han ofta gör det. Anledningen till att Julian inte dök upp var helt enkelt att han var för liten.

Ett beslut som nog många mammor står bakom. Man vill ju skydda sina minstingar, och det kan lätt bli överväldigande med allt folk och ståhej. Julian är ju bara två år!

Om vi får se Julian mer i framtiden återstår att se.

Foto: TT/Kungliga hovstaterna

Annons