Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias markering – efter alla elaka påhopp

26 nov, 2020, 06:00 
prinsessan sofia
Hon har ifrågasatts av kritiker, men Sofia visar att hon står upp för det hon tror på.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?

I våras när det blev känt att prinsessan Sofia skulle volontärarbeta som sjukvårdsbiträde för att hjälpa till under coronakrisen var det många som hyllade henne för sin insats men hon möttes även av en hel del kritik.

Hon ifrågasattes för att endast göra det för uppmärksamhet och det har talats om att Sofia bara skulle uppehålla sig på Sophiahemmet i fyra dagar – att hennes arbete redan var avslutat när det blev offentliggjort att hon gått Sophiahemmets snabbutbildning för att kunna stötta den legitimerade personalen på sjukhuset.

Prinsessan sofia
Sophiahemmet Högskolas snabbutbildning var från början avsedd för permitterad SAS-personal. Men nu har man även haft prinsessan Sofia som elev. Målet var att avlasta ordinarie vårdpersonal.

Men sedan dess har Sofia bevisat att alla som tvivlade hade fel. Hon har ihärdigt hållit igång sitt arbete som volontär och hon har inte gjort det för uppmärksamheten. Faktum är att det var inte förrän i början av den här veckan som vi fick en uppdatering från Sofia på sjukhuset, efter en hel höst av att ha ställt upp för vår svenska sjukvård.

Annons

Nu har hon även prisats för sitt ställningstagande, som visar att vi alla kan göra något för att bidra i dessa svåra tider.

Prinsparet emot näthat

Både Carl Philip och Sofia har pratat om alla de elakheter som skrevs om prinsessan i början av deras förhållande. Och den smärtsamma upplevelsen resulterade senare i Prinsparet stiftelse, som är inriktad på att bekämpa hat på nätet samt skapa förståelse och respekt för människor med dyslexi.

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, har Sofia sagt i en intervju med Dagens Nyheter.

Annons