Prinsessan Sofias ord – om oron för barnen

prinsessan sofia prins carl philip

TT
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip pratar om sin hjärtefråga i ny video.
Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!
Slå på ljud

För bara några år sedan var sociala medier ett främmande begrepp, men nu har de allra flesta iallafall ett konto på någon social plattform. Det kan innebära stora utmaningar, särskilt för barn och unga som befinner sig på nätet.

Att öka tryggheten och kunskapen för ungdomar online är en av prins Carl Philips och prinsessan Sofias stora hjärtefrågor, och något de jobbar för att uppmärksamma via sin stiftelse.

Prins Carl Philip om unga på internet: ”Utsatthet”

Idag är det Safer internet day, och prinsparet väljer att än en gång lyfta frågan på sin Instagram.

– Det är en av samtidens stora samhällsutmaningar. En stor del av alla världens barn har en närvaro på nätet som vi vuxna inte vet så mycket om. Men med allt gott internet innebär, så för det även med sig stora utmaningar och utsatthet, som våra barn idag får lära sig hantera och parera helt själva, säger Carl Philip i en ny video.

– Vi har ett personligt engagemang i frågan som vi arbetar med via vår stiftelse. Vår passion ligger i att sprida kunskap och ge konkreta verktyg till barn och unga för att de ska kunna ha en tryggare närvaro på nätet och inte ska behöva möta skrämmande saker oförberedda och att vuxna tar ansvar och tar till sig den information man behöver för att kunna finnas där, fortsätter prinsessan Sofia.

Slutligen har prins Carl Philip en uppmaning till alla som använder eller övervakar någon som använder internet.

– Var schyssta, pålästa och nyfikna, avslutar han.

Prinsparet såg vinterfräscha ut i matchande marinblå jackor. Sofia har en dunkappa från Mountain Works, modellen heter Ws Cocoon Down Coat Black och är slutsåld.