Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias ord om sonen Gabriels personlighet lämnar ingen oberörd

29 feb, 2024, 09:00 
Louise Wibergh Lenti
Prinsessan Sofia älskar verkligen sina söner mer än allt annat – orden om prins Gabriel, 6, får hjärtat att smälta lite extra.
Annons
Gabriels relation till mamma Sofia avslöjas i filmen – alla ser samma sak!Brand logo
Gabriels relation till mamma Sofia avslöjas i filmen – alla ser samma sak!

Om det är något som Victoria, Carl Philip och Madeleine har gemensamt, utöver genetik och sitt kungliga blod, så är det kärleken till föräldraskapet. Gång på gång har vi kunnat se dem fullständigt skina upp när de får umgås med sina barn.

Alla tre har dessutom hittat partners som även de har visat sig vara riktiga toppenföräldrar.

Den stående traditionen

Flera av medlemmarna i kungafamiljen har en otroligt charmig tradition. Varje år när någon av barnen fyller år lägger de upp en nytagen bild på Instagram där barnen hyllas. De låter oss låter även få lära känna barnen närmre genom att beskriva några av deras personlighetsdrag. Så fint!

Det senaste exemplet är Madeleines inlägg den 20 februari då hon hyllade prinsessan Leonore som fyllde hela 10 år.

Annons

"Grattis till vår roliga och äventyrliga flicka! Sluta aldrig att klättra i alla de där träden som du älskar. Och sluta aldrig drömma om vad som ligger framför dig! Vi älskar dig!!" står det under en bild där Leonore sitter i ett träd.

Några andra som hakat på den här traditionen är Sofia och Carl Philip som lägger ut en hälsning på deras gemensamma Instagramkonto.

Gabriels personliga drag

Den senaste födelsedagen för prinsparets barn var prins Gabriel som fyllde 6 år den 31 augusti. Då fick vi se en härligt somrig bild på lille Gabriel i en solgul tröja från Ralph Lauren.

Sofia har beskrivit Gabriel som en "fin och ödmjuk" kille som blivit familjens "charmiga glädjespridare". Det går ju faktiskt nästan att se i bilden också, det finns ett lugn i hans blick.

Annons

På en äldre bild som prinsparet delat får vi se Gabriel tillsammans med mamma och pappa vid en rastplats vid Säterdalens naturreservat. Gabriel är ju hertig av Dalarna och fick därför rastplatsen i dopgåva av Dalarnas län. Här ser vi glädjen mellan mor och son – och visst är det tydligt hur lika de är?

I texten berättar de att platsen blivit ett av familjens smultronställen. Vi får även veta att Gabriel har en konstnärlig ådra då han har målat en fågelholk som numera sitter intill rastplatsen! Tänk så mysigt!

Sofia beskriver vidare att Gabriel är "underbar" och "väldigt nyfiken". Kärleken flödar i inläggen där barnen finns med och det är omöjligt att inte smittas av värmen.

Carl Philip, Gabriel
Att få upptäcka världen tillsammans med pappa är en riktig hit!Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons