Prinsessan Sofias oro för prins Carl Philip efter nattklubbsbesöket

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsessan Sofia kände stor oro för prins Carl Philip efter det stora bråket.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är knappast några bråkstakar. De lever ett lugnt familjeliv på Djurgården med sina tre söner, när de inte utför sina kungliga plikter och representerar den svenska kronan.

Men vid ett tillfälle fick de en rejäl och oönskad dos av stökigt uteliv. Vi pratar om nattklubbsincidenten i Cannes.

Prins Carl Philip i slagsmål på nattklubb i Cannes

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall skriver om skandalen i sin bok, "Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung".

Carl Philip och Sofia var på en lyxig nattklubb i franska Cannes när den förstnämnde hamnade i slagsmål med en grupp män.

”Carl Philip var berusad och nu hade han tänt till på alla cylindrarna. Någon uppfattade det som att sällskapet bredvid hade förolämpat Carl Philip och, framför allt, Sofia. Det hade sagts nedsättande saker om henne och Carl Philip var fullkomligt rasande", skriver Johan T.

”En av killarna fick grepp om Carl Philips nacke och slog honom besinningslöst i bakhuvudet. Carl Philip kunde inte komma loss och Sofia som stod alldeles bredvid var förtvivlad. Gång på gång försökte hon stoppa slagsmålet och framför allt få Carl Philip att lugna ner sig. Hon skrek förtvivlat att de skulle sluta, men slagsmålet fortsatte ute på gatan och nu anslöt vakterna från nattklubben.”

Prinsessan Sofias stora oro: "Hon var förtvivlad"

Händelsen skakade om hovet rejält. Speciellt eftersom en film från händelsen läckte ut för allmän beskådan. Dåvarande informationschef Bertil Ternert fick kommentera saken.

– Mannen var helt obekant för sällskapet. Prinsen har blivit utsatt för det här helt oprovocerat. En främmande person rusade helt oprovocerat fram på honom utanför den här klubben, sa Bertil till Expressen.

Johan T beskriver händelsen som ett slags vändpunkt i prinsparets relation.

"Sofia grät. Hon var förtvivlad. Hon visste att det var lika mycket pojkvännens fel. Detta hade verkligen kunnat sluta riktigt illa. Efteråt hade hon och Carl Philip pratat allvar om det som hänt. De var överens om att de aldrig mer skulle utsätta sig eller sin relation för något liknande", skriver Johan T.

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv

LÄS MER: Marie och Erik Hellqvists okända liv – så lever de egentligen