Prinsessan Sofias oväntade avslöjande om sonen Gabriel

sofias avslöjande om prins gabriel

Under nationaldagen fick svenska folket följa med Carl Philip och Sofia hem till trädgården på Villa Solbacken. Och roligast av allt var förstås när prinsessan råkade avslöja en ny detalj om minstingen Gabriel!

Efter att kungen beslutade sig för att krympa kungafamiljen på titlar har vi inte sett lika mycket av Carl Philips och Sofias söner. Kronprinsessfamiljen på Haga har stått i fokus medan den lilla prinsfamiljen på ute på Djurgården har tagit ett steg tillbaka.

Men under nationaldagen fick vi äntligen se Alexander och Gabriel igen! Då valde nämligen Carl Philip och Sofia att hissa flaggan, utanför Villa Solbacken, med sönernas hjälp. Ett evenemang som publicerades på Prinsparets Instagramkonto.

Men roligast av allt var förstås att prinsessan råkade avslöja vad familjens minsting, Gabriel, har för smeknamn!

Unik inblick Alexander och Gabriels liv på Villa Solbacken

I filmklippet kunde man se hur pappa Carl Philip förberedde flaggan medan mamma Sofia tog med sig barnen in i syrenhäcken.

– Ska vi hjälpa pappa att dra i den där?, frågar hon sönerna.

–Dra lite hårdare! Gabbis du också!

Prins Gabriel i blå solhatt.

“Gabbis” – så otroligt gulligt! Kungafamiljen är känd för att kalla varandra vid smeknamn. Carl Philip kallades, som bekant, “Lippi” under uppväxten medan storasyster Victoria lyssnade till smeknamnet “Oja”. Och Gabriels Florida-kusin Leonore kallas “Nono”.

Se hela lista över kungliga smeknamn här!

Foto: TT