Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias oväntade beslut splittrar – efter tystanden: "Herregud"

25 okt, 2023, 17:00 

Prinsessan Sofia var tillbaka på jobb för ett par dagar sedan. Och de nya bilderna därifrån väcker en hel del reaktioner.

Annons

Det var i fredags förra veckan som prinsessan Sofia äntligen fångades på bild igen. Det var nämligen dags för Sophiahemmets examensceremoni, en årlig tradition som Sofia håller varmt om hjärtat.

En ny generation sjuksköterskor och vårdpersonal skulle firas av, och Sofia var givetvis på plats och höll tal.

Dagen till ära bar hon en sprillans ny klänning, som skulle visa sig splittra kungafantaster.

Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!Brand logo
Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!

Prinsessan Sofias starka ord på firandet

Det var hela fem veckor sedan vi såg prinsessan Sofia sist, när hon strålande vacker med ett brett leende gick genom dörrarna till Stockholms stadshus.

Sofia har ju varit hedersordförande för Sophiahemmet i hela åtta år, och visst är det något av en kunglig höjdpunkt står där vid podiet i Blå hallen och håller sitt tal:

Annons

– Ni kommer att ta hand om hela människan, från stunder av ofattbar glädje till fruktan och ovisshet. Det är något som ni aldrig får ta för givet utan bära med stolthet.

Prinsessan Sofia håller tal i Blå hallen
Prinsessan Sofia höll tal.

Årets examensceremoni var givetvis också kantad av de fruktansvärda som pågår i vår värld just nu. Då valde Sofia att trycka på vikten av deras betydelse:

– Just nu pågår konflikter som är grymt omänskliga i vår närhet. Konflikter där empati, medmänsklighet och gemenskap inte existerar. Nu är det viktigare än någonsin, att vi som står vid sidan om, visar på just det. Empati, medmänsklighet och gemenskap.

Prinsessan Sofia splittrar folket med sitt modebeslut

Det blev en storslagen comeback även modemässigt. Ja, det är sedan gammalt att Sofia är en riktig stildrottning. Just denna höstfredag hade hon dessutom slagit på stort och shoppat nytt: en långklänning från by TiMo, och sprillans nya örhängen.

Prinsessan Sofia anländer till Stockholms stadshus
Sofia valde en monokrom look.

Men den marinblåa klänningen skulle visa sig splittra modeintresserade kungafantaster. I kommentarsfältet hos Royal Fashion Police går det nämligen vilt till. Medan vissa fullkomligt älskar klänningen, tycker andra att den påminner om en Halloween-utstyrsel (passande nog).

Annons

"Ärligt talat, detta var en av de värsta looksen på henne jag någonsin sett. Jag skulle säga dåligt utförd, men det finns verkligen inget utförande som skulle kunna hjälpa den här klänningen. Hon har definitivt sett mycket bättre ut." Skriver en hård kritiker.

"Herrgud! Jag trodde att örhängena var fladdermöss och att det här var ett Halloween-event"

Men det finns givetvis en hel del som tycker att det var en fullträff.

"Så ofattbart vacker"

"Älskar den här marinblå klänningen och skorna på henne"

Foto: TT

Annons