Prinsessan Sofias oväntade jobbspurt!

Vilken jobbspurt! Prinsessan Sofia har helt plötsligt lagt in en andra växel på jobbet.

I september och oktober låg prinsessan Sofia stadigt på fyra uppdrag i månaden – men i november ser hon just nu ut att gå i mål på hela tio. En ökning med 150%!

Och den här jobbveckan som precis har börjat sätter tonen:

I går måndag inledde Sofia med Internetdagarna på Stockholm Waterfront. I dag har hon ledigt, i alla fall enligt hovets officiella kalender, men i morgon ska hon vara med när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) håller rikskonferens på Stockholm City Conference Centre.

Sofia på språng under Internetdagarna 2019.

Sofia på språng under Internetdagarna i går.

Veckans tredje uppdrag är styrelsemötet i Global Child Forum som hålls på Stockholms slott på torsdag. Innan prinsessan Sofia gasar i väg till sitt ungdoms Älvdalen på fredag.

Där ska hon vara med när den nya Älvdalsskolan invigs, och det blir säkert känslosamt. Senast hon var i Älvdalen så fällde hon faktiskt både en och två tårar för att hon blev så rörd av det varma mottagandet.

Sofias första besök i Älvdalen som prinsessa.

Så här såg det ut första gången Sofia kom till Älvdalen som prinsessa.

Därför jobbar prinsessan Sofia mer

Så vad har hänt? Ja, att sonen Gabriel har hunnit fylla två och går i förskolan spelar in förstås. Mammaledigheten går helt enkelt mot sitt slut. Och en del av uppdragen gränsar till prinsessan Sofias kampanj Nej till näthat. Så många fler svar har vi inte just nu, men att prinsessan Sofia är jobbsugen är helt klart!

Prinsessan Sofia med hårprydnad i vinröd sammet.

Prinsessan Sofia gasar på jobbet.

Foto: TT.