Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prinsessan Sofias plötsliga agerande – bryter mönstret med Carl Philip

Prinsessan Sofias plötsliga agerande – bryter mönstret med Carl Philip

Vi är vana att se något helt annat från prinsparet!

Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!
0:42

Efter reklamen: Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!

(0:42)

Slå på ljud

När det kommer till engagemang för det svenska kungahuset är prinsessan Sofia och prins Carl Philip föredömen. De jobbar outtröttligt för att stärka gemenskapen och förbättra samhället, allt i kungahusets tjänst.

Vanligtvis kan vi ta del av kungafamiljens arbete via officiella källor så som deras hemsida eller de verifierade sociala kanalerna, men där har prinsessan Sofia gått en egen väg. Hon har tillsammans med Carl Philip ett eget Instagramkonto där hon kan lägga ut saker som relaterar till deras specifika uppdrag och hjärtefrågor, samtidigt som det varvas med betydligt mer personliga bilder och texter.

Vid varje födelsedag och högtid brukar prinsparet bjuda på en hälsning via Instagram, och följarna får bland annat följa deras tre små prinsar när de tycker upp med bedårande uppdateringar.

Förändrar beteendet

Under hela hösten postades det flitigt på kontot, men sedan dess har det gapat tomt. Senaste bilden är en bild på prinsparet när de är festklädda för Nobel, men det är nu en månad sedan och vi har varken fått se någon uppdatering när det gäller jobb och inte heller någon lite personligare hälsning över julhelgerna.

Tiden efter Nobel har varit en lugnare period för Carl Philip och Sofia. Särskilt Sofia har haft ett väldigt tomt schema den sista tiden, och har även framöver. Förklaringen är enkel. Det är helt enkelt så att allt arbete som kungligheterna utför inte läggs ut där.

Prinsparet under Nobelbanketten.

Pontus Lundahl/TT

– Under den officiella kalendern lägger vi ut ett axplock av vad kungafamiljen gör. Vi lägger alltså inte ut allting, säger hovets informationschef Margareta Thorgren när Svensk Dam når henne.

– Hon arbetar ju väldigt mycket med stiftelsen och med Project playground, fortsätter hon.

Snart drar uppdragen igång igen på allvar och då lär publiceringarna på kontot återupptas!