Prinsessan Sofias privata bild från första jobbdagen

prinsessan sofias privata bild från sophiahemmet

Prinsessan Sofia har börjat jobba som extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet. Se hennes privata bild från första jobbdagen!

När nyheten om att prinsessan Sofia tar ett kliv bort från det kungliga strålkastarljuset, för att stötta vården i coronakrisen, var det nog många som blev förvånade.

Prinsessan Sofia hjälper till i vården

Men när de första bilderna från Sophiahemmet trillade in, som visade en glad och förväntansfull prinsessa i vårdkläder, kändes initiativet fullständigt klockrent. Sofia vill hjälpa till där det verkligen behövs och att avlasta personalen på privatsjukhuset Sophiahemmet, som hon också är hedersordförande för, var en självklar väg att gå.

prinsessan sofia sophiahemmet

Sofia med sin nya kollegor på Sophiahemmet.

Privata bilden från första jobbdagen

När prinsessan Sofia kom hem till Villa Solbacken, efter sin första dag “i tjänst”, delade hon med sig av en bild inifrån sjukhuset. Bilden visar Sofias vårdkläder i personalens omklädesrum.

Men det var en detalj som väckte visa frågor. När kungligheternas namn skrivs ner på namnbrickor, inför olika evenemang och uppdrag, brukar titeln alltid stå mer. Men i det här fallet hade man valt att bara skriva “Sofia” och inte “Prinsessan Sofia”.

Vi kan bara spekulera i varför titeln prinsessa inte står med på Sofias namnbricka men kanske handlar det helt enkelt om att Sofia främst jobbar där i egenskap av medmänniska, och inte prinsessa.

Foto: TT