Prinsessan Sofias privata bostad – investerat utan Carl Philip

hbgbild / MEGA

Prinsessan Sofia såg tidigt ett behov av att ha en egen bostad och slog till direkt.

Slå på ljud

Svenska kungafamiljen har tillgång till flera slott och andra typer av bostäder runt om i landet som de kan använda vid behov, både i arbetet och på fritiden.

Mest känt är kanske kungaparets drömparadis på Öland, deras älskade Solliden som de besöker varje sommar. Men också Stenhammars slott är en favorit hos framför allt kungen, som använder det som bas för sina jaktutflykter.

Även prinsparet har sina smultronställen när det kommer till fritidshus. Förutom gården Ökenäs i Sörmland där de älskar att spendera lata sommardagar har de även huset i Sunne, Värmland, som prinsen fick i dopgåva.

Men även prinsessan Sofia har investerat i en helt egen bostad, som kanske är lite mer okänd. Hennes arbete med Project Playground tar henne ofta utanför Sveriges gränser, närmare bestämt till Sydafrika, där organisationen jobbar för att fler barn ska få en betydelsefull fritid. Självklart är det då praktiskt med ett eget boende på plats, och det var precis vad Sofia investerade i 2012, skriver Expressen.

”Prinsessan Sofia köpte lägenheten på 72 kvadratmeter ett halvår efter förlovningen med prins Carl Philip. Huset har 24-timmarsbevakning och det finns pool, gym och tvättstuga i fastigheten. Lägenheten ovanför ägs av Sofias nära vän Frida Vesterberg.” skriver tidningen.