Prinsessan Sofias reser hem till Älvdalen

prinsessan sofia reser hem till älvdalen

Prinsessan Sofia har en ny, spännande, resa att se fram emot. Men den kan bli känslosam och den här gången har hon inte Carl Philip vid sin sida.

Tidigare i höstas gapade prinsessan Sofias kalender tom på kungliga uppdrag. Men nu har hovet berättar att prinsessan planerar en ny, spännande, resa i slutet av november.

Och destinationen betyder extra mycket för Sofia. Hon ska nämligen inviga den nya Älvdalsskolan hemma i Dalarna. Byggnationen av den nya skolan har skett i flera etapper och pågått sedan år 2016. Nu är den äntligen färdigställd, med plats för elever från förskoleklass till årskurs nio, och Sofia kommer att skänka kunglig glans över det lyckade projektet med sin närvaro.

Prinsessan Sofias besök kan bli känslosamt

Vi ringer upp hovets informationschef Margareta Thorgren som berättar mer om Sofias resa.

– Prinsessan Sofia har själv gått i skolan, eller den gamla skolan som låg där tidigare, och vill därför vara med på invigningen.

Prins Carl Philips namn står dock inte inskrivit i kalendern den här dagen – utan prinsessan åker “hem” själv. Hon kommer förstås passa på att träffa sina föräldrar, Erik och Marie Hellqvist, under besöket och dagarna efter har Sofia inga uppdrag inplanerade så kanske passar hon på att tillbringa lite extra tid i den gula villan i Kåtilla. En plats hon ju trivs så otroligt bra på.

prinsessan sofia i älvdalen år 2015

När Sofia och Carl Philip var nygifta, år 2015, åkte de till Älvdalen och besöket blev otroligt känslosamt för prinsessan.

Sofia brinner verkligen för barn och unga och i häromveckan lanserade ju prinsparets stiftelse sin rapport om näthat. Allt för att skapa ett tryggare klimat på internet.

Första gången Sofia kom tillbaka till Älvdalen, efter bröllopet med Carl Philip och i sin roll som prinsessa, så blev besöket otroligt känslosamt. Ja, när det visade sig att hela orten hade gått man ur huse för att få en glimt av “sin Sofia” hade prinsessan svårt att hålla tårarna tillbaka.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: