Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias stora oro för sonen – nu förändras allt

04 jul, 2023, 09:00 

Prins Gabriel går i sin storebrors fotspår och börjar skolan i höst.

Annons

Kungen och drottningens barnbarn är fortfarande väldigt unga men nu är det allt fler av dem som lämnat förskoleåldern och börjar i riktig skola. Nästa på tur är prins Gabriel, prinsessan Sofia och prins Carl Philips yngste son som bara är året yngre än sin storebror Alexander.

Stora gåtan kring prins Gabriel – Sofias valBrand logo
Stora gåtan kring prins Gabriel – Sofias val

Man hade också kunnat tro att alla skulle gå i samma skola men så är inte fallet.

Men det visar sig att prinsparet har kommit till en helt annan slutsats när det gäller skolvalet, jämfört med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

– Prins Alexander börjar i Djurgårdsskolan, sa hovets informationschef Margareta Thorgren förra året till Svensk Dam.

Prinsparet bor ju på Djurgården så att deras små prinsar skulle börja skolan där är helt enkelt det mest praktiska, så att det är nära hem sedan när de har slutat.

Det är inte avslöjat än exakt vilken skola prins Gabriel kommer gå i men det kommer bli en stor förändring. Från och med i höst kommer Sofia alltså ha två av sina söner i riktig skola!

Annons

Djurgårddskolan har mindre elever

Skulle de välja Djurgårdsskolan för Campus Manilla, där Estelle började som äldst i kusinskaran och prins Oscar började förra året, så har han iallafall sin bror Alexander som han känner och kan prata med på skolgården.

Skolan drivs av en stiftelse och är inte vinstdrivande. Och till skillnad från jätteskolan Campus Manilla med 530 barn – där Alexanders sex veckor äldre kusin prins Oscar började i går – så har Djurgårdsskolan bara 94 elever:

– Skolan kan varje dag erbjuda hemlagad mat som lagas av vår egen kock i vårt skolkök. Så långt som det är möjligt handlar vi ekologisk eller närproducerad mat, skriver man på sin hemsida.

Annons