Prinsessan Sofias tackkort till fansen

prinsessan sofia tackkort födelsedag

Kungligheterna är ständigt på språng och gör många resor för att representera Sverige. Men ibland tar de sig även tid att skicka tackkort. Här är det senaste från prinsessan Sofia!

Att kungligheter skickar ut tackkort efter födelsedagar, barndop eller bröllop är inget ovanligt. Men den senaste hälsningen från prinsessan Sofia sticker ut lite i mängden. Bilden, som följer med texten, är nämligen betydligt mer arrangerad än vad fansen är vana vid.

Prinsessan Sofia fyllde 35 år den 6 december 2019 och som vanligt överöstes hon med lyckönskningar. När man vill gratta en kunglighet skickar man sitt kort till slottet och det var även där, på prinsparets kontor, som Sofia satt när hon besvarade alla hälsningar. Den här typen av utskick innehåller inte alltid en bild på kungligheten i fråga men prinsessan valde att ta med ett fotografi på sig själv, med långklänning och tiara!

Sofias i klänning och tiara på tackkortet

Den puderrosa klänningen, som är signerad Ida Lanto, känner vi igen från Nobelfesten 2017 men det var inte i samband med banketten som bilden togs. Nej, jämför man Nobel-bilderna från det här året med tackkortet så är det tydligt att prinsessan har en betydligt mer avslappnad frisyr på den senare bilden.

prinsessan sofia nobel 2017

Prinsessan Sofia på Nobelfesten 2017.

sofia tackkort

På tackkortet hänger gardinluggen fram och är inte placerat bakom tiaran. Allt tyder därmed på att Sofia har tagit på sig Ida Lanto-klänningen och sitt bröllopsdiadem speciellt för tackkortet. Prinsessan är alltså mån om att de kungliga fansen ska få svar (och unika bilder) när de skickar grattishälsningar till slottet. En liten gest men som betyder så otroligt mycket för så många.

Foto: TT