Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias tårar avslöjade hemligheten

04 jun, 2020, 07:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan sofias tårar
När Carl Philip och Sofia besökte Älvdalen efter sitt bröllop, år 2015, var det många som uppmärksammade prinsessans tårar. Men det var först i efterhand som hon avslöjade varför hon grät.
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

En av de första kungliga resorna, som Sofia åkte på som prinsessa av Sverige, gick till Ävdalen. Hon hade bara varit gift med prins Carl Philip i några få månader och mötet med hemorten var både efterlängtat och känslosamt.

“Jag var osäker på om några skulle komma”, sa Sofia när hon klev ut ur hovets säkerhetsbil och möttes av den stora folksamlingen. Invånarna hade, bokstavligen, gått man ur huse för att en glimt av Älvdagstjejen som nu var prinsessa.

– Dalarna har en väldigt viktig plats i mitt hjärta och speciellt Älvdalen. Här spenderade jag de år som till stor del har format mig som person, sa Sofia under besöket.

prinsessan sofia älvdalen 2016
Prinsessan Sofia kunde inte hålla tårarna tillbaka under besöket i Älvdalen.

Ja, faktum är att hon inte kunde hålla tårarna tillbaka när hon fick återse sina gamla förskolepedagoger, familjevänner och lärare. Och inte minst – alla de barn som hade samlats på torget.

Annons

Sofias egna ord om tårarna i Älvdalen

I SVT:s Året med kungafamiljen, som sändes året därpå, berättade prinsessan mer om det känslosamma besöket.

– Jag blev rörd när jag kom dit och insåg att folk hade samlats betydde väldigt mycket för mig. Det var ju så klart lite nervöst att komma hem till Älvdalen. De här är vana att se mig i en annan roll. De mötte mig med mycket kärlek och värme.

Men det fanns också en annan anledning till varför Sofia var lite extra känslosam den här dagen. Hon var nämligen gravid med prins Alexander, men det var det ingen som visste om. Den glada nyheten valde hovet istället att avslöja efter resan till Dalarna.

prinsessan sofia
Prinsessan bar på en hemlighet under besöket i hemorten.

”Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla”, sa prinsparet i ett pressmeddelande i samband med avslöjandet.

Foto: TT

Annons