Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofie Louise inspireras av Victoria

13 sep, 2019, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan Malaysia victoria och daniel
Svenska Sofie Louise Johansson är prinsessa i Malaysia och i sin nya kungliga roll hämtar hon inspiration från kronprinsessan Victoria.
Annons

Ett kärlekspar som ömt lutar sig mot varandra. Ja, att bröllopsbilden på svenska Sofie Louise Johansson och den malaysiska kronprinsen Tengku påminner lite om den bild som hovet publicerade när Victoria och Daniel firade 10 år som förlovade är faktiskt ingen slump.

Det är nämligen samma fotograf som står bakom kameran; Linda Broström.

Prinsessan Sofie Louise inspireras av Victoria

Förra veckan avslöjade Svensk Damtidning att det malaysiska kronprinsparet skulle gifta sig en andra gång – i Sverige. Och det är högst troligt att Sofie Louise inspirerades av Victoria när hon planerade det stora bröllopet. En fotograf som är omnämnd som det svenska kronprinsessparets favoritfotograf är ju ett säkert kort.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sofie Louise, som tidigare hette Johansson, chockade alla när hon lämnade landet för att bli Malaysias nya kronprinsessa. Den svenska 33-åringen kommer från Mantorp i Östergötland, gick barn– och fritidsprogrammet på gymnasiet och åkte till England för att arbeta när skolåren var avklarade.

Från Mantorp till prinsessan i Malaysia

Vad hon inte visste då var att tiden i London skulle förändra hennes liv för alltid. Det var nämligen i den staden som hon förälskade sig i Tengku Muhammad Faiz, som är kronprins i delstaten Kelantan, och som studerade historia i Europa under samma tidsperiod.

Sofie Louises livsöde är en riktig askungesaga och nu har hon fått chansen att stå brud – både i den malaysiska staden Kota Barhu och på hemmaplan i Sverige.

Foto: Linda Broström

Annons