Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Stephanie: Djur hör hemma på cirkus

21 jan, 2016, 18:30 
Agneta Nisbeth
Prinsessan Stephanie av Monaco är inte rädd för att sticka ut. Nu tar hon cirkusdjuren i försvar.
Annons
stephanie-2-ste

Just nu pågår den 40:e cirkusfestivalen i furstendömet och prinsessan Stephanie är givetvis på plats för att stötta evenemanget.

Livet på cirkus fick prinsessan själv uppleva när hon i början av 2000-talet levde med elefanttränaren Franco Knie. Hon är en stor djurvän och för några år sedan kämpade hon intensivt för att få adoptera två elefanter som riskerade att avlivas på Lyons Zoo.

De senaste åren har djurens levnadsvillkor på cirkus blivit ett hett samtalsämne och organisationer som Peta tar stark ställning mot till exempel cirkusar som håller djur i fångenskap. Men prinsessan Stephanie som alltid går sin egen väg har en helt annan syn på cirkusdjuren. De hör hemma i manegen, säger hon i en ny intervju.

Annons

“Jag tycker att alla cirkusakter är fantastiska i år. Men det är viktigt att ge stöd åt framträdanden med djur. Det är tradition med djur på cirkus. Det är något som människor minns från sin barndom”.

”Om du frågar människor vad cirkus är svarar de: djur, clowner och akrobater. Säger du att det inte finns djur går folk därifrån”

Cirkusintresset har Stephanie ärvt av sin far, furst Rainier, som grundade festivalen.

“Pappa tog med mig på alla cirkusar, stora som små, som stannade till efter kusten. Han drömde om att bli cirkusdirektör och genom att skapa en egen cirkusfestival blev han ansvarig för en av de bästa cirkusarna i världen”, berättar hon för People.

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

 

Annons