Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Stephanies chef gripen för bedrägeri

19 feb, 2016, 16:42 
Oj, oj. Det ser inte bra ut för prinsessan Stéphanie av Luxemburgs gamla företag.
Annons
stephanie-9
Stephanie-6

Prinsessan Stéphanies förre chef ska åtalas för förskingring. Det är Lëtzebuerger Land som avslöjas härvan, som nu rullas upp. Kepha Invest SA är i fokus för ett storskalig bedrägeri och penningtvätt och polisen har gripit den italienska finansdirektören Monseigneur Patrizio Benvenuti tillsammans med åtta andra.

Annons

Investmentbolaget grundades 2007 och har sitt säte i Ixelles i Bryssel. Företaget påstås ha lurat 283 belgiska investerare på 34.6 miljoner euro.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det italienska rättsväsendet har utfärdat en arresteringsorder mot Kepha Invest tidigare chef Baron Christian de Fierlant Dormer. Den Lëtzebuerger Land skriver att företaget skapat ett pyramidspel. Systemet kollapsade 2014 och lämnar inga spår av de 34 miljonerna. Kepha hävdar att det hade investerat på uppdrag av privata investerare.

stephnie

För att vinna deras förtroende, sägs det att de förlitade sig på den belgiska adeln. Man anställde Stéphanie, då grevinnan Stéphanie under 2010 för hennes viktiga kontakter.

Annons

Enligt tidningen “La Dernière Heure”, ska unga adelspersoner ha deltagit i evenemang i Bryssel 2010 och 2011 för att ge goodwill till Kepha Invest. Monseigneur Patrizio Benvenuti hävdar att Stéphanie skulle ha varit medveten om oegentligheterna.

stephanie-12

Det finns dock inga bevis för detta. I sin officiella biografi på hovets hemsida står det att prinsessan Stéphanie arbetade för ett investmentbolag men uppger inga namn.

Grand Ducal domstolen bekräftade för en annan tidning, “Le Quotidien” att prinsessan Stéphanie hade arbetat för Kepha som en enkel anställd. Men betonade att hon inte var på något sätt inblandad i affären. Den italienska och belgiska pressen, menar att prinsessan blev lurade av ledningen.

Av Åsa Bönnelyche

Annons