Prinsessan svävar mellan liv och död – familjen vakar över henne

Prinsessan Hermine har försatts i koma.Nu vakar hennes två tonårsbarn över henne.

Prinsessan Hermine av Clermont-Tonnerre har hela Frankrikes tankar och böner just nu. I början av juni var Hermine, 54, inblandad i en motorcykelolycka. Sedan dess har hon legat i koma.

– Det verkar som att det var en väldigt allvarlig motorcykelolycka. Den avgörande prognosen från läkarna är på gång. Jag hoppas att hon klarar det. Jag avgudar henne, hon är en lojal vän, väldigt glad, otroligt färgstark. Hon är också mamma, vilket gör att jag hoppas extra mycket på att hon klarar det och återfår all rörlighet. Jag vet inte exakt hur det står till, men det är väldigt allvarligt, har vännen Jean-Luc Lahaye sagt om läget.

Prinsessan svävar mellan liv och död – familjen vakar

Hermines familj är såklart fullständigt bedrövade just nu. Timmar, dagar av ovisshet väntar dem, innan läkarna kan ge ett definitivt besked om Hermines framtid.

Hermine och Alastar, när de väntade dottern Allegra.

Hermine och Alastar, när de väntade dottern Allegra.

Prinsessan har två barn: dottern Allegra, 17, och sonen Calixte, 14. Hon fick dem med exmaken Alastar Cuddeford, en känd affärsman.

– Han är fortfarande mitt livs kärlek, har Hermine sagt om Alastar.

I koma – här är hennes liv

Både Allegra och Calixte går i skolan, men Allegra har tillåtits några utflykter ut i societeten tillsammans med mamma, som ofta syns på olika mingel och tillställningar.

Hermine började sin egen yrkesbana som stylist på modejätten Dior, innan hon gick vidare i livet och grundade sin egen PR-firma. Hennes publika genomslag kom med den franska dokusåpan “La Ferme celebrités en Afrique”.

Hermine är en del av Clermont-Tonnerre-familjen, en fransk blåblodig släkt med rötter ända tillbaka till 1100-talet. Hennes pappa Charles Henri var den elfte hertigen av släkten.