Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grekiska prinsessan Theodora har förlovat sig!

19 nov, 2018, 12:19 
Prinsessan Theodora
Nu kan drottning Elizabeth II se fram emot att gå på ännu ett bröllop. Hennes guddotter prinsessan Theodora av exkungariket Grekland har förlovat sig med sin Matthew Kumar.
Annons

Vilken rolig nyhet! Prinsessan Theodora har förlovat sig med sin pojkvän Matt. ”Ord kan inte beskriva vår lycka och förväntan”, skriver prinsessan Theodora av exkungariket Grekland på sin Instagram till den här fina bilden. Matthew Kumar, 34, föddes och är uppvuxen i södra Kalifornien och arbetar som advokat i Los Angeles. Han är son till Sam och Lonnie Kumar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Theodora är yngsta dotter till kung Konstantin och drottning Anne-Marie av exkungariket Grekland. Moster är drottning Margrethe av Danmark och faster är exdrotning Sofia av Spanien. Hon är också danska kronprins Frederiks kusin och är kungligheternas egen “drama-queen” med en roll i tv-serien Glamour.

Annons

Nu har hon fått en gnistrande ring på fingret. I somras var Theodora i Mexiko på kärleksresa med sin Matt, något vi kunnat se på hennes Instagram som hon ju uppdaterar ofta. Theodoras pappa och mamma, kung Konstantin och drottning Anne-Marie av exkungariket Grekland är lyriska över att de nu får planera bröllop.

– Vi är mycket glada att Theodora och Matthew har förlovat sig, meddelar paret via sin presstaleskvinna.

Anne-marie och Konstantin av exkungariket Grekland

På kungafamiljens egen hemsida går det att läsa:

Annons

Deras Majestäter Kung Konstantin och drottning Anne-Marie är glada att meddela att deras yngsta dotter Theodora har förlovat sig med Matthew Kumar. Ytterligare detaljer om det kommande bröllopet kommer att lämnas i god tid.

Frederik och Mary gratulerar

Och moster drottning Margrethe av Danmark är lika glad hon. Hon har självklart gratulerat. Kronprins Fredrik och kronprinsessan Mary har också grattat och kommer sannolikt att åka till ”lillkusinens” bröllop, liksom prins Joachim och prinsessan Marie. Det blir sannolikt ett sommarbröllop på en av öarna i den grekiska arkipelagen, där Theodoras familj har ett vackert sommarhus.

Tatiana

Svensk Damtidning var på plats på Spetses, en paradisö i Medelhavet när Theodoras äldre bror, prins Nikolaos gifte sig med sin Tatiana Blatnik. Gäster var bland annat kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Även Jan och Ellen Dinkelspiel var på bröllopet, då Ellen och Tatiana är skolkamrater från Schweiz.

Annons
Theodora och brodern Prins Philippos

Prinsessan Theodora är van att alltid gå på kungliga evenemang och parties med sin yngre bror, prins Philippos. Äntligen är hon förlovad och kan ta med sin Matt till de privata kalasen och de offentliga tillställningarna. Även Philippos har en flickvän och går i förlovningstankar.

Prinsessan Theodora har länge bott i Los Angelses, dit hon flyttade efter sin Drama-utbildning.

Tre drottningar framför tv:n

Gudmor drottning Elizabeth av England, faster drottning Sofia av Spanien och moster drottning Margrethe har alla sett sin släkting i rollen som Alison, Bill Spencers sekreterare.

Annons

Glamour

–Men jag tror inte hon (drottning Elizabeth) gillar “Glamour”, men jag tänker ge henne några dvd när vi träffas, sade Theodora till Daily Mail före inspelningen. Men så fel hon hade. Drottning Elizabeth sägs vara mycket road av serien, speciellt scenerna där gudbarnet är med.

Theodora har länge haft skådespelarambitioner och har satsat på en karriär i Hollywood under namnet Theodora Greece. Hon bor i USA och det var i Los Angeles som hon träffade sin Matthew Kumar. Prinsessan är uppväxt i London och pluggade drama vid Northeastern University i Boston. Hon har en dramaexamen från teaterlinjen på Brown University i USA och har har också studerat på Central Saint Martins College of Art and Design i London.

Så här såg det ut när drottning Elizabeth närvarade vid sin guddotters dop.

Annons

Foto: IBL, Instagram

Annons