Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessans dramatiska benbrott i skidbacken

29 feb, 2016, 14:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Skidsemestern i Lech slutade illa för kungaparet Willen-Alexander och Máxima. Mellandottern Alexia föll i skidbacken och bröt benet.
Annons
Alexia1

Olyckan inträffade i lördags och prinsessan fick hämtas från pisten med ambulanshelikopter. Enligt det nederländska hovet har Willem-Alexander och Máximas mellandotter Alexia, 11, en fraktur på höger lårben och hon förväntas stanna på sjukhus de närmaste dagarna. Den dramatiska olyckan inträffade bara några dagar efter att kungafamiljen ställt upp på den traditionsenliga vinterfotograferingen i Lech. Då var det glada miner och alla, inklusive kungaparet och prinsessan Beatrix, 78, lät fotograferna ta bilder när de susade ner för pisterna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Lech
Catharina-Amalia och Alexia i Lech.

Men vinterferien fick alltså ett tråkigt slut för Alexia som ramlade illa i en av Lech många backar.

Annons
Alexia

Den nederländska kungafamiljen har tillbringat sina vinterlov i den österrikiska alpbyn Lech sedan 1960-talet då prinsessan Beatrix började åka dit. Varje år bjuder hon dit sin stora familj och pressen bjuds alltid in till ett medietillfälle i utbyte mot att familjen sedan får semestra privat utan fotografer i hasorna.

Alexia3
Prinsessan Beatrix med sin sina familj vid årets vinterfotografering i Lech.

Lech är också en mycket speciell för Beatrix eftersom det var där hennes näst äldste son Johan Friso för fyra år sedan råkade ut för en allvarlig lavinolycka. Han avled 18 månader efter olyckstillfället men den 17 februari, som är datumet då olyckan skedde, är en mycket speciell dag för kungafamiljen och de ser till att vara i Lech den tiden varje år.

Av: Liv Sander.

Bilder: AOP-IBL.

Annons