Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessans frånvaro väcker oro – inte synts till på månader

16 nov, 2021, 06:00 

Det väcks många frågor efter prinsessan Astrids mystiska frånvaro i Belgien – allt sedan allvarliga skadan i september han har inte synts till.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

I Belgien drabbades kungafamiljen av ett bakslag när det var dags att fira kung Philippes födelsedag under måndagen. Kungens lillasyster prinsessan Astrid tvingades nämligen stå över den stora festen, något som tidningen La Libre var först att rapportera om.

”Frånvaron av den 59-åriga prinsessan är oroande.” skriver tidningen Soir Magazine. ”Det har gått flera månader sedan hon dök upp offentligt, och så bröt hon en ryggkota i september. Vi har inte fått några nyheter om prinsessan från palatset på flera veckor.”

Även unga prinsessan Elisabeth missade sin pappas födelsedag, hon studerar i England och valde att inte resa hem för firandet.

Astrid är gift med prins Lorenz och mamma till inte mindre än fem barn: prins Amedeo, prinsessan Maria Laura, prins Joachim, prinsessan Luisa Maria och prinsessan Laetitia Maria. Familjen bor på Stuyvenberg slott i Laeken, strax utanför Bryssel. Hon är känd för sitt samhällsengagemang och var länge ordförande i den belgiska grenen av Röda korset.

Annons

Det var tidigare i höstas som belgiska kungahuset meddelade att Astrid dragit på sig flera frakturer på ryggraden i en olycka. Det skedde när hon ägnade sig åt någon form av träning eller idrottsaktivitet – palatset gick inte in på detaljer.

Alla hennes kungliga åtaganden ströks, däribland hennes resa till USA, där hon skulle befinna sig en vecka i början av oktober. Planen var att hon skulle representera det belgiska kungahuset i tre olika städer: New York, Boston och Atlanta.

Annons