Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessans make död under mystiska omständigheter – bara 30 år

17 mar, 2024, 14:00 
Kungligheter i Monaco
Dödsfallet i den kungliga familjen har skakat en hel värld, och nu kommer de mystiska omständigheterna upp till ytan igen.
Annons
Sanningen om furst Albert och Victoria Silvstedts relationBrand logo
Sanningen om furst Albert och Victoria Silvstedts relation

Furstefamiljen i Monaco tycks nästan förföljas av tragedier och skandaler, och så var även fallet 1990.

Då, bara åtta år efter att prinsessan Grace Kelly omkommit i en bilolycka, dog hennes dotters make Stefano Casiraghi, i en båtolycka.

I Monaco har ögonbryn höjts över omständigheterna kring prinsessan Carolines kärleks död. Och nu kommer allt upp till ytan igen.

Prinsessmakens mystiska död

Det är norska Se och Hör som tar ett nytt grepp om dödsfallet som skakade Monaco den där oktoberdagen för 34 år sedan.

Där beskrivs själva dödsögonblicket, som var när Stefano tävlade World Offshore Championship utanför Monte Carlo och hans båt träffades av en hög våg, och konspirationerna kring bortgången.

Annons

Stefano var inte själv i båten utan hade med Patrice Innocenti som kastades ut i havet och överlevde. Stefano själv ska dock ha suttit fast, vilket blev hans fall. Men redan tidigt började folk i Monaco ställa sig frågande till situationen.

Tre veckor tidigare hade nämligen Stefano, som var en erfaren båtförare, varit med om en annan olycka då hans båt exploderade på ön Guernsey.

Den gången kom Stefano undan med livet i behåll, men det faktum att han drabbades av två båtolyckor så tätt inpå varandra, varav den ena blev dödlig, fick många att höja på ögonbrynen.

Stefano Casiraghi på en båt
Stefano Casiraghi var en erfaren båtförare. Foto:Armando Pietrangeli/REX

Teorierna kring kungliga dödsfallet

En av prinsessmakens vänner, Giancarlo Miorin, har även uppgett att Stefano fick flera dödshot innan sin död och att Stefano själv ska ha uttryckt att han var rädd för sitt liv.

Annons

Enligt Giancarlo ska familj och vänner till Stefano inte heller trott på att det var en olycka och Carolines pappa, furst Rainer, krävde en fullständig utredning av dödsfallet.

Så båten togs upp från havets botten i jakt på bevis för att fordonet manipulerats innan tävlingen som ledde till Stefanos död. Den officiella utredningen kom dock bara fram till att båten träffades av just en våg.

En teori som lagts fram i boken "The Royal House of Monaco: Dynasty and Glamour, Tragedy and Scandal", skriven av grävjournalisten John Glatt, är att dödsolyckan är kopplad till den italienska maffian.

Sajten Royal Observer har även uppgett att Stefano hade många fiender, bland annat just inom maffian då han påstås vägrat tvätta pengar åt nätverket.

Stefano var 30 år när han dog, och skulle i dag vara 64. Han lämnade bakom sig en sörjande fru, prinsessan Caroline, och tre barn som vid tillfället alla var under sju år.

Stefano Casiraghi och prinsessan Caroline lutar sig mot varandra
Här var Stefano Casiraghi 23 och Caroline 26. Prinsessan ryktas aldrig helt kommit över sin makes död.THEVENIN/SIPA / TT

Foto: TT

Annons