Prinsessorna är tillbaka i Stockholm– och vi vet var du kan stöta på dem!

Prinsessorna är tillbaka i Stockholm– och vi vet var du kan stöta på dem!
Har du en weekendresa bokad till Kungliga Huvudstan? Chansen är faktiskt ganska stor att du kan stöta ihop med någon av prinsessorna! Vi vet allt om Madeleines lyxiga brunchställe och Victorias hemliga utflykter till skönhetssalongen på Östermalm...
Annons

2011-11-14 Järfälla, Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på besök hos SAAB i Järfälla. Foto: Tomas Säljén/EPS Code: 2110 COPYRIGHT STELLA PICTURES

Den som vet var man ska leta kan lätt råka på någon av våra prinsessor i Stockholm. Svensk Damtidning visar vägen!

revive

Revivekliniken

Skönhetssalongen Revivekliniken på Östermalm är specialister på medicinsk hudvård och där sågs Victoria gå in en tidig morgon i juni med Oscar i famnen och Säpo i släptåg. Vad hon behövde hjälp med förtäljer inte historien, men klinikens mål är att få sina kunder att känna sig speciella och i centrum för deras uppmärksamhet och det är alla småbarnsmammor väl värda.

Annons

Adress: Karlavägen 69

slottsträdgården

Ulriksdals Trädgårdscafé

Hit brukar Victoria göra utflykter på eftermiddagarna med Estelle och Oscar.

hon och prinsessan Estelle en solig eftermiddag i april, medan prins Oscar sussade i sin vagn.

Ulriksdals trädgårdscafé, som ligger inne i växthusen i anslutning till Ulriksdals Slottsträdgård och Handelsträdgård, är en stor favorit hos kronprinsessan Victoria. Här kan hon inte bara handla blommor och örter om hon känner för det utan också ta en välbehövlig fikapaus.

Adress: Slottsträdgårdsvägen 8 i Solna

 

Bagdad Café

När kronprinsessan och Estelle får lite mamma-dotter-tid går de gärna till Bagdad Café, som ligger på Medelhavsmuseet. De serverar både varm och kall mat och fika, speciellt inspirerad från Mellanöstern. Men även Estelles favoriträtt pannkakor.

Adress: Fredsgatan 2.

 

Sabis Fältöversten

När prinsessan Madeleine och maken Chris är i Stockholm kan man se dem storhandla blöjor, barnmat och annat livsviktigt på Sabis Fältöversten på Östermalm.

Adress: Karlaplan 13

carl-philip-sofia-baby

Engströms Livs

Efter att prinsessan Sofia och prins Carl Philip bosatt sig i sjöflygeln på Drottningholm med sin lille prins Alexander är det inte ovanligt att springa på prinsessan på Engströms Livs vid Nockeby torg i Bromma. Butiken tillhör numera Coop och är den enda mataffären i Sverige som är kunglig hovleverantör. De har levererat matvaror till tre generationer kungar. Butiken har sedan starten haft en lokal prägel och en inriktning mot färskvaror.

Adress: Nockeby torg i Bromma

 

RESTAURANGERNA

Ciao Ciao Grande

Lyxpizzerian Ciao Ciao Grande, ett kvarter från prinsessan Madeleines och Chris våning på Hovstallet, är en given favorit för prinsessan Estelle. Med lite tur kan man hamna vid bordet bredvid en riktig prinsessa…

Adress: Storgatan 11.

teatergrillen

Teatergrillen

Klassiska Teatergrillen är en av kronprinsessans stående favoriter när hon ska gå ut och äta middag. Det är en klassisk restaurang med en av de äldst bevarade restauranginteriörerna i Stockholm. Men lyx kostar, en trerättersmeny kostar runt tusenlappen. Victoria tycker mycket om fisk och på menyn finns bland annat helstekt piggvar meunière med sockerärtor samt ört- och vitlökssmör.

Adress: Nybrogatan 3

madeleiene ibl
Madeleine och Chris lunchar på Strandvägen 1

Strandvägen 1

Många av kronprinsessan Victorias väninnor bor på Östermalm och hon träffar dem gärna på trendiga Strandvägen 1. Restaurangen är relativt ny, men blev snabbt en favorit. Menyn erbjuder ett brett utbud med både fisk- och kötträtter såsom Tonfisktartar med avocado, parmesan, ruccola och oliver eller deras egen råbiff. En bit mat börjar från 245 kronor. Kronprinsessan är känslig för laktos så hon beställer gärna laktosfria alternativ.

Adress: Strandvägen 1.

Farang

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väljer gärna thaimat om de är ute och äter. En stående favorit är restaurang Farang. Den är något så ovanligt som en finsk sydostasiatisk restaurang och ligger i en före detta industrilokal.

Adress: Tulegatan 7.

Princesses Victoria and Madeleine of Sweden with her husband Chris ONeill came back home after having dinner at MrChow restaurant in New York, NY on October 4, 2013. Photo by Charles Guerin-Misha Gulko/ABACAUSA.COM Code: 4108 COPYRIGHT STELLA PICTURES Code: 4108 COPYRIGHT STELLA PICTURES
Prinsessorna på en utekväll med Chris.

Milles på Strandvägen 1

Trendiga avslappnade Michelle van der Milles, Milles Bakficka eller kort och gott Milles ligger vägg i vägg med systerkrogen Strandvägen 1. Det är två av Madeleine och Chris absoluta favoritställen och känt för sin goda brunch. Här äter de sotad torsk och koreansk råbiff och dessutom är det bara ett stenkast från deras lägenhet i Hovstallet.

Adress: Strandvägen 1.

 cafe creme ibl

Madeleines favoritcaféer

Häng en stund på trendiga Östermalmscaféerna Cafe Creme och Café Mocco på Nybrogatan och chansen är rätt god att Sofia eller Madeleine kommer förbi. På Mocco har har de till och med döpt en rätt till Räksallad Royal.

Adress: Nybrogatan 61

 

Prinsesspromenaden

Prinsessan Madeleine gillar att gå powerwalks och favoriten när hon är i Stockholm är det stora Djurgårdsrundan som gäller.

AFFÄRERNA

Livly

Här shoppar Madeleine söta kläder till Leonore och Nicolas. Hon var exempelvis där med maken Chris några dagar före jul förra året. Livly grundades av Lisa Carrol som döpte sitt företag efter tvillingdöttrarna Liv och Lilly.

Adress: Birger Jarlsgatan 9.

Bonti

Babybutiken Bonti på Östermalm har blivit en favorit för prinsessan Sofia. Det var här hon och prins Carl Philip köpte sin första vagn, en vit Emmaljunga Viking. Här finns allt man behöver och lite till sina barn.

Adress: Karlavägen 67

 

bang

Hos Sofias frisör

Prinsessan Sofia fixar håret hos hos sin vän, kändisfrisören Marwan “Marre” Hitti på Salong Bangs på Riddargatan. På måndagar tar han bara emot kändisar, men glöm tid hos honom. Kön är, enligt honom själv, längst i Sverige! Kunder flyger dit ifrån Norge och Danmark och folk säljer sina svårt förvärvade klipptider på svarta marknaden för det dubbla priset… En klippning kostar mellan 2500 till 3800 kronor.

Adress: Smålandsgatan 9.

victoria skansen
Victoria och Estelle på Skansen

UTFLYKTERNA

Skansen

Ibland går Victoria och Estelle hit innan de öppnar. Men just den här bilden togs när de invigde utställningen Grodorna – djungelns juveler och Estelle var då två år gammal.

Adress: Djurgårdsslätten 49-51.

 

Fjärilshuset

Estelle älskar Fjärilshuset i Hagaparken och hon och Victoria är ofta där.

“I dag var Kronprinsessan Victoria och lilla Estelle på besök hos oss. Här hälsade de på både fjärilar och hajar. Tack för besöket!” skrev Fjärilshuset på Facebook häromåret.

Ett tips är att ta en båttur och se Hagaparken från vattnet. Hoppa av vid Vasaslätten för att ta en närmare titt på Gustav den III:s paviljong och framför allt Haga slott, där ju kronprinsessfamiljen bor.

Adress: Haga trädgård, Hagaparken.

Junibacken

På Junibacken är Estelle som alla andra barn. Hon åker sagotåget och äter kravmärkta pannkakor i restaurangen.

Adress: Galärvarvsvägen 8.

STOCKHOLM 2007-01-03. Moderna Muséet på Skeppsholmen i Stockholm. Foto: David Sica Code: 1001 COPYRIGHT STELLA PICTURES

Moderna Museet

Vilka tror ni dök upp på Moderna Museet förra måndagen? Jo, Victoria och Estelle! Gissa om de väckte uppmärksamhet, särskilt som Estelle var klädd i rött med matchande rosett.

 

Av: Anna von Koch

Foto: Charles Hammarsten/IBL/Stella pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

21 kommentarer till “Prinsessorna är tillbaka i Stockholm– och vi vet var du kan stöta på dem!”

 1. Bror skriver: 21 augusti, 2016

  “If I were a rich man
  Daidle deedle daidle
  Daidle daidle deedle daidle dum

  All day long I´d biddy-biddy-bum
  If I were a wealthy man…”


 2. Ronald skriver: 21 augusti, 2016

  Enda anledningen att Fjärilshuset det påstådda favoritstället är för att de får vara själva där. Fjärilshuset var vackert en gång i tiden men nu är det sorgligt vanskött och slitet med endast två arter fjärilar. -Den ena ser ut som en nattfjäril och den andra som en nässelfjäril.

  Så nu vet ni folk så behöver ni inte resa dit för fjärilarnas skull i alla fall.


 3. Ronald skriver: 21 augusti, 2016

  Melasma


 4. Allegra skriver: 21 augusti, 2016

  en bilderbok för besökare borde göras på temat prinsessor i Stockholm. Upp och hoppa Charles Hammarsten!!


 5. AstridA skriver: 21 augusti, 2016

  Elskede Stockholm. Ständigt tillbakavändande. När jag blir pensionär vill jag ha ett eget rum i Stocholm så jag kan besöka staden när jag vill året om. Någon som har ett rum att hyra? Längtar. Kungligheter är inte ett måste. Går bra utan,men den svenska kungen vill jag gärna hälsa på. Gillar honom skarpt.
  ¨


 6. My skriver: 21 augusti, 2016

  Revivekliniken är väl kungliga hovleverantörer av botox och restylane, annars verkar det mest vara nöje som gäller….


 7. Aifos skriver: 21 augusti, 2016

  Östermalm och Djurgården. Det finns många restauranger i förorterna också f.k.


  1. Mona skriver: 22 augusti, 2016

   kanske att säpo tycker att en resa och vistelse i förorten är
   för krävande att bevaka.


  2. Ronald skriver: 22 augusti, 2016

   Begär inte att kfam ska engagera sig i folket eller hur de lever.


 8. ananas skriver: 22 augusti, 2016

  Gratis reklam.


 9. Kerstin Bergström skriver: 22 augusti, 2016

  Läst ett par intervjuer av P.Madeliene att de skulle vara länge i år och resa omkring för Chris har bara varit i Sthlm o på Öland. Han har ej sett mycket av S. Vad det Gotland som räknades att resa runt? För nu har de gjort som andra somrar. Salzburg ligger ej i S. Nej, det paret tror jag ej på.Ena dagen ska de vänta med att skaffa fler barn 2 dagar senare ska de ha fler så småningom.Vänta till 2 dagar före dopet eller senast 2dagar efter dopet så kommer det nog att hon väntar igen.


  1. Lisa skriver: 22 augusti, 2016

   Och du Kerstin vet exakt precis på pricken var Madeleine och Chris har hållit hus varje dag i sommar antar jag? Annars kan du ju inte uttala dig om deras sverigevistelse som du gör. De blir inte fotade var de än går och du har ingen aning om de varit runt i sverige eller ej. Tänk lite längre nästa gång så slipper du skriva en så ogenomtänkt kommentar vetja!


  2. Sus skriver: 22 augusti, 2016

   Hmm, var det inte Carl Philip som sade att han och Sofia skulle vänta med barn?
   Ursäkta, det är sandlådediskussioner, detta.


  3. My skriver: 22 augusti, 2016

   Kära nån vilket huvudbry du har….haha Vilken tur att du har ett eget liv att fokusera på istället då… 🙂


  4. EH skriver: 22 augusti, 2016

   uttalat om “barn” via EXPintervjun
   “Vill ni ha fler barn?
   Chris_ Ja, absolut. Sedan är ju inte det någon självklarhet. Jag &Madeleine älskar att ha en stor familj.
    – Men vi vill vänta med barn JUST NU. Jag känner att vi måste fokusera på N och L. Se till att de får vår tid och att vi ser dem till 100 procent. Men I FRAMTIDEN, absolut!”

   så du ser Kerstin det ena utesluter inte det andra…

   Betr resandet i Sve var M i somras noga m att poängtera att när det skulle ske “utan media i släptåg”


 10. Obs skriver: 22 augusti, 2016

  Så rätt du har Kerstin Bergström. Familjen har utvandrat till England och Chris O´Neill sticker hem till London så fort han får tillfälle och vips så hänger Madde på. Är Maddes familjs ekonomi så svag att hon inte kan avsäga sig HKH titeln. DÅ hade ingen svensk brytt sig om att hon bara är i Sverige och deltar i familjesammankomster, besöker mammas Childhood, visar upp ungarna och roar sig.


  1. EH skriver: 22 augusti, 2016

   M är svenska likt prinsessan Birgitta bosatt som gift runt 50år – båda 2 är just hkh prinsessa av vårt kungahus…
   M bor i 2 länder inom EU – med CGs + Statens tillåtelse (då är det okej) och påverkar ej Ms tronarvrätt iom detta OK/hkharbete in+utrikes parallellt
   “Prinsessan M” dvs hennes namn – avsägs/fråntas ej födslorätt numer
   Tronarvsrätt är enda som kan “avsägas” där hkhrang “ingår” som beståndsdel
   Ms syskon + far har alla3 bott utrikes längre tid utan att deras tronarvsrätt varit i fara


 11. Östermalm skriver: 22 augusti, 2016

  Svensk Damtidning glömde att Sofia besöker Salibas PR-byrå på Östermalm.


  1. Gredeline skriver: 22 augusti, 2016

   Det har du rätt i!
   Har för mig att det var en artikel med bild på Christina Saliba & Sofia när de gick in på en restaurang för att äta lunch. Hittar inte, men här finns lite:

   https://www.svenskdam.se/2016/04/sessornas-mediesucce-sa-blev-de-riktiga-pr-prinsessor/#comments

   Saliba med make var ju självklara gäster på bröloppet också.
   Det räcker inte att gå på skönhetssalong om man är kunglig.


 12. realist skriver: 27 augusti, 2016

  Det blir säkert en pizzeria i Rinkeby eller Tensta !?.


 13. Pensionär skriver: 29 augusti, 2016

  Gredelin
  Du är väldigt fixerad vid Saliba, är det bara Sofia som ska vara ensam. Victoria och Madeleine och också sina ‘salibor’ fast det är väl OK för dej eftersom dom inte kommenteras.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar