Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessorna Madeleine och Sofia – från ovänner till nära svägerskor

26 jun, 2018, 09:00 
Margareta
Det skvallrades om att de var bittra ovänner. Men under de senare åren har prinsessorna Madeleine och Sofia visat genom handling att svägerskorna känner varmt för varandra och trivs i varandras sällskap.
Annons

Året var 2012. Prinsessan Madeleine var på snabbt besök i Stockholm och ett bord hade bokats för tre på restaurangen Riche. Prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och hennes blivande svägerska Sofia fångades på bild tillsammans när de lämnade restaurangen, och valde ovanligt nog att tala snabbt med pressen som samlats utanför. De berättade alla om vilken trevlig lunch de haft tillsammans och man märkte tydligt vad trion ville markera. Att alla skriverier som då påstod att Madeleine inte accepterade Sofia var falska.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Madeleine var då, och är fortfarande, nära vän med prins Carl Philips förra flickvän Emma Pernald. När Carl Philip mötte Sofia stod Madeleine i mitten av ett kraschat förhållande. Hon behövde stötta sin väninna, och lära känna sin nya svägerska. Något som fick många att spekulera kring den relation som sägs ha varit frostig mellan Madeleine och Sofia.

Madeleine och Sofia syns ofta småprata med varandra under olika officiella tillställningar.
Madeleine och Sofia syns ofta småprata med varandra under olika officiella tillställningar.

Men åren har gått, och gång på gång är det tydligt att prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia numera trivs i varandras sällskap. På riktigt.

Annons

Madeleine representerar ofta utan sin make Chris O’Neill, vilket gör att hon närvarar på event tillsammans med Sofia och Carl Philip istället. Under dessa tillfällen syns prinsessorna alltid småprata så fort de får tillfälle och skrattar ofta högt åt varandra.

Sofia och Madeleine brinner dessutom för liknande frågor, barnens rätt till kärlek och en trygg uppväxt. Madeleine genom arbetet i World Childhood Foundation och Sofia genom arbetet med Project Playground.

Under riksmötets öppnande brukar Madeleine anlända med Sofia och Carl Philip.
Under riksmötets öppnande brukar Madeleine anlända med Sofia och Carl Philip.

Men det finns även andra delar som knyter svägerskorna samman. De har båda bott långa perioder i New York, och de har gemensamma bekanta. Prinsessan Sofias var då exempelvis nära vän med Mark Baker under den period då han var med gift med Vicky Andrén, som numera är gift med Gustaf Magnuson, son till prinsessan Christina.

Annons
Prinsess-svägerskorna samtalade under årets nationaldag.
Prinsess-svägerskorna samtalade under årets nationaldag.
Sofia kommer dessutom bra överens med Chris O'Neill. De har dessutom umgåtts i gemensamma kretsar när prinsessan Sofia bodde i New York.
Sofia kommer dessutom bra överens med Chris O’Neill. De har dessutom umgåtts i gemensamma kretsar när prinsessan Sofia bodde i New York.

Dessutom har de båda upplevt en tuff tid i samband med att media skrivit om dem. Prinsessan Madeleine hade som ung en stämpel på sig som partyprinsessa, en mediebild som tog lång tid för henne att bli av med. Även hennes make Chris O’Neill har granskats hårt i media och haft en tuff tid att acceptera ett liv i fotografernas blixtrar. Men också Sofia har gått igenom en tuff tid när hon granskades i samband med att hennes förhållandet med Carl Philip blev känt. Prinsparet har till och med berättat att de försökte avsluta förhållandet eftersom denna period var otroligt tuff och tärande.

Annons
Sofia och Madeleine sitter varje år intill varandra under Victoriadagens fest på Borgholms IP. Ofta delar de många skratt under kvällen.
Sofia och Madeleine sitter varje år intill varandra under Victoriadagens fest på Borgholms IP. Ofta delar de många skratt under kvällen.

Sofia och Madeleine har alltså flera gemensamma beröringspunkter. Men främst tycks de trivas i varandras sällskap och det skrattas mycket när de representerar tillsammans. Så om det en gång i tiden rådde kyla mellan prinsessorna, verkar denna frost ha tinat rejält med åren.

Foto Stella pictures, IBL

Annons